Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AKÜ’nün çalışmalarından mutluluk duyuyoruz” – Kocatepe Gazetesi

5 Aralık Dünya Mühendisler
"AKÜ'nün çalışmalarından mutluluk duyuyoruz"

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen programla kutlandı.
AKÜ Sosyal Tesislerde düzenlenen programa Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, AKÜ öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, mühendisin insanların ve toplumun sorunlarına, ihtiyaçlarına teknik çözümler sunan bilimsel yöntemlerle düşünen ve çalışan kişiler olduğunu söyledi. Modern anlamda mühendisin teorik bilgiyi pratiğe dönüştüren kişiler olduğunu ifade eden Yıldız, “Mühendisler doğa kanunlarını kullanarak ve onlara yön vererek insanlığa hizmet ederler. Sanayinin araştırma, üretim ve geliştirme faaliyetlerine mühendislerin etkileri oldukça fazla olup bu yönüyle ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadırlar. Toplumda yaşam düzeyinin yükselmesi ve sosyal hayatın gelişmesi, bilgi ve teknolojinin üretilmesi ve bunların günlük hayatta kullanılmasıyla mümkün olabilmektedir” diye konuştu.
DİŞ HEKİMLİĞİ’NE
ÖĞRENCİ ALINACAK
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise öğrenci toplulukları ve kulüplerinin bu tür etkinlikler düzenlemesinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, mühendislik bölümleri hakkında bilgiler verdi. Solak, “Biyomedikal mühendisliği bölümü kurulması bizim yönetim dönemimize rastladı. Bölümü kurmak için senatodan ve Yükseköğretim Kurumundan kararları hızlıca çıkarttığımızı hatırlıyorum. Artık mezun vermeye de başladık. Mühendislik Fakültesinin birçok uygulamalı alanı var. Biyomedikal Mühendisliği uygulamalı alanlarında tıp fakültesinin uygulama alanları, diş hekimliği fakültesi uygulama alanları, yakında kuracağımız Eczacılık Fakültesi’nin belli alanları ve laboratuvarları öğrencilerimize faydalı olacak. Bu sene de Diş Hekimliği Fakültemizin laboratuvarları ve birçok cihazları alındı. Yakında öğrenci de alacağız” dedi.
ÇOBAN’DAN TAKDİR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın Mühendislik Fakültesi çalışmaları hakkında kendisine kısa bilgiler verdiğini söyleyerek çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çoban, “Gerçekten biz de üniversitemizin bu tür bölümleriyle, çalışmalarıyla şehrin belediye başkanı olarak halk adına büyük bir mutluluk duyuyoruz. Rektörümüz inşallah üniversitemizde dünya hangi alana, bölüme ihtiyaç duyuyorsa Afyonkarahisar’a getirecek ve bu bölümleri açacaktır” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti