Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’nün hedefi uluslararası üniversite olmak

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ'nün hedefi uluslararası üniversite olmak

Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bağlı Enstitüler’in mezuniyet töreni Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Törende konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitenin uluslararasılaşma konusunda da atım atacağını söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim veren Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün mezuniyet törenleri, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl ilk kez yapılan törene linansüstü eğitimde mezuniyete hak kazanan öğrencilerin yanı sıra Enstitüler’den daha önce mezun olup akademik kariyer yapan öğretim görevlileri de katıldı.
YABANCI ÖĞRENCİLERİN SAYISI ARTACAK
Enstitüler’in kuruluşunun 20’nci yılı ve mezuniyet töreni dolayısıyla bir konuşma yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitenin uluslararasılaşma konusunda da adım atacağını, bu konuda altyapının hazırlandığını söyledi. Solak, “Üniversitelerin gelecekteki vizyonu, uluslararasılaşma niteliğine göre belirlenecektir. Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak bunun altyapısını oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda yabancı uyruklu öğrenci sayımızı gelecek dönemde olabildiğince arttırmak istiyoruz. Lisans düzeyinde başlattığımız bu çalışmalara lisans üstü düzeyde de devam etmek istiyoruz” dedi.
2 ENSTİTÜ DAHA GELİYOR
AKÜ bünyesinde 3 etkin, 2 de etkin hale gelecek enstitü olduğunu hatırlatan Solak, “Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri aktif olarak lisansüstü eğitim vermektedir. Bu yıl kuruluşu tamamlanan Eğitim Bilimleri ve Güzel Sanatlar Enstitüleri ise önümüzdeki dönemlerde aktif hale gelecektir” diye konuştu.
Lisansüstü eğitimden geçip mezun olan öğrencilere de seslene Solak, “Sizlerden beklentimiz, yaşamınızın her döneminde, evrensel değerlere sahip, eleştirel düşünme sistemini benimsemiş, ileri görüşlü, yaratıcı, farklı düşüncelere saygılı, toplumuna ve tarihine karşı sorumlu, evrensel değerlere bağlı bireyler olmanızdır” ifadelerini kullandı.
TEKNOLOJİ TRANSFERİ YETERLİ OLMAZ
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mevlüt Doğan ise ülkelerin gelişimi için aslolanın bilgi üretimi olduğuna dikkat çekti. Sadece teknoloji transfer etmenin tek başına yeterli olmayacağına dikkat çeken Doğan, Enstitüler’in görevinin de öğrencileri bilgi üretir bir konuma getermek olduğunu vurguladı. Öğrenciler adına konuşan Araştırma Görevlisi Elif Nagehan Türköz de mezuniyetlerinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
BAŞARI ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından Enstitü’nün mezunlarına, Enstitü’den mezup olduktan sonra öğretim üyesi olan akademisyenlere başarı ödülleri takdim edildi. Tören, kep atma ve kokteyl ile sona erdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti