Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AKÜ’nün Nitelikli Eğitim Kalitesi Yukarıya Çıkacak”

AKÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Milli Teknoloji Akademisi Sektör Kampüste program paydaşı oldu. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversite olarak programa dâhil edilmelerinin AKÜ’deki nitelikli eğitim kalitesini daha da yukarı çıkaracağını vurguladı.

AKÜ Kimya Mühendisliği Bölümü

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen ve Milli Teknoloji Hamlesine yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programı’nın paydaşı oldu.

SEKTÖR KAMPÜS PROGRAMINA AKÜ DE KATILDI

Sektör çalışanları ile üniversite öğrencilerini bir araya getirerek, öğrencilerin en güncel bilgileri sektör profesyonellerinden öğrendiği, üniversite-sanayi iş birliğini verimli ve etkili bir noktaya taşımayı hedefleyen programa AKÜ de katıldı. Program kapsamında AKÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği öğrencileri ‘‘Endüstriyel Tesislerde Emisyon ve Kirletici Giderim Yöntemleri’’ dersini sektör profesyonellerinden alacaklar. Sektör Kampüste Programı ile öğrenciler üniversitedeyken, sektörden yetkin kişilerle bir araya gelerek iş dünyasında hızla gelişen, değişen bilgilere vaktinde uyum sağlayarak ulaşabilecek ve aldıkları dersler ile iş hayatına hazırlanabilecekler.

“AKÜ’DEKİ NİTELİKLİ EĞİTİM KALİTESİ DAHA DA YÜKSELECEK”

Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünün Milli Teknoloji Akademisi Sektör Kampüste Programına dâhil olmasıyla ilgili açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversite olarak programa dâhil edilmelerinin AKÜ’deki nitelikli eğitim kalitesini daha da yukarı çıkaracağına inandığını vurguladı. Rektör Karakaş, “Yükseköğretim Kurulu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan üniversite-sektör iş birliği protokolü kapsamında Milli Teknoloji Akademisi çatısı altında yürütülecek, erişilebilirliği ve fırsat eşitliğini temel alan program ile tüm üniversite öğrencilerine ülkemizin öncü firmalarına ulaşabilme ve firma profesyonellerinden ders alabilme imkânı sunuluyor. Program kapsamında çevrim içi açılacak dersler ile öğrenciler sektörün öncü firmalarında görev yapan uzmanlar ile buluşacak. AKÜ olarak böylesine önemli bir projeye dâhil olmaktan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de akademik birimlerimizde bu kapsamdaki ders sayısını artırmayı planlıyoruz. Üniversitemize, öğrencilerimiz ve firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

PROGRAM UZAKTAN VE YÜZ YÜZE DERSLERİ KAPSIYOR

Sektör Kampüste Programı, çalışma alanları doğrultusunda güncel bilgilerle donatılmış insan kaynağı yetiştirmek için firmalar tarafından üniversitelerde MTH koduyla kredili olarak açılan uzaktan senkron veya yüz yüze dersleri kapsamaktadır. Gelişen teknolojilere yönelik ihtiyaç duyulan yetkinlikleri uygulamalı çalışmalarla geliştirmek için iş dünyası ile iç içe bir eğitim modeli geliştirilmesi ve iş dünyasının üniversite içine dâhil edilmesiyle firma ve üniversitelerin karşılıklı olarak gelişimlerine katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Milli Teknoloji Akademisi çatısı altında yürütülecek, erişilebilirliği ve fırsat eşitliğini temel alan program ile tüm üniversite öğrencilerine Türkiye’nin öncü firmalarına ulaşabilme ve firma profesyonellerinden ders alabilme imkânı sunulmaktadır. Katma değeri yüksek, sürdürülebilir ve tüm paydaşlar için kazan-kazan felsefesine dayanan Sektör Kampüste Programı ile öğrenciler henüz üniversitedeyken, sektörden yetkin kişilerle bir araya gelerek iş dünyasında hızla gelişen, değişen bilgilere vaktinde uyum sağlayarak ulaşabilmekte ve aldıkları dersler ile iş hayatına hazırlanabilmektedirler.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti