Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜSAD Türk Sanat Müziği Topluluğu kuruldu

Afyonkarahisar Kültür ve Sanat

Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Derneği (AKÜSAD) bünyesinde Türk Sanat Müziği Topluluğu kuruldu. İlk toplantısını yapan dernek, toplantı sonunda da kısa bir koro çalışmasında bulundu

Gazeteci ve Şair Rüştü Okyar’ın Başkanlığında 2008 yılında kurulan AKÜSAD, Türk kültürüne ve musikisine hizmet etmeye devam ediyor. Türkiye Musiki Federasyonu (TÜMFED) Üyesi de olan dernek kurulduğu günden bu yana birçok koro, topluluk ve sanatçının şehirde konserler vermesini sağladı.
“KOROMUZ TÜM TÜRKİYE’DE BÜYÜK BİR SES GETİRECEK”
Dernek Başkanı Okyar, kendisini Türk kültürüne, Türk sanatına, özellikle Türk şiiri ve Türk Sanat Müziğine hizmet edenlerin hizmetkârı olarak tanımladığına dikkat çekerek, çok küçük yaşlarda başlayan müziğe ilgisinin gün geçtikçe artarak devam ettiğini söyledi. Okyar, “Geçtiğimiz günlerde ilimizde yeni bir TSM korosu kurulması yönünde bazı çalışmalar içerisine girdik. Doç. Yıldırım Aktaş’ın yönetiminde bir koro oluşturduk. Bu koro göreceksiniz sadece ilimizde değil, tüm Türkiye’de büyük bir ses getirecek. Derneğimizin ve gönlümüzün kapısı herkese açık olacaktır.” dedi.
“YENİ ETKİNLİKLER İLE AFYONKARAHİSAR MÜZİK HAYATINA İVME KAZANDIRACAĞIZ”
Türk Sanat Müziği Topluluğunun Sanat Yönetmeni ve Şefi Doç. Yıldırım Aktaş’da yeni oluşum için yaptığı konuşmada üniversitenin Türk Müziği Topluluğu akademisyenleri ve öğrencilerinin, AKÜSAD Türk Sanat Müziği Topluluğu üyeleri ile kaynaşarak nitelikli bir koro oluşturduğunu aktardı. Topluluğun her yaştan ve meslekten, repertuvara hâkim yetenekli ses ve saz sanatçılarından oluştuğuna dikkat çeken Aktaş, “Koromuz, halk ve üniversite kaynaşmasının en güzel örneklerindendir. Bu koro ile daha önce kaliteli birçok konser verdik. Musiki alanında başarılı çalışmalara imza attık. Yoğun ilgi gördük. Önümüzdeki zaman diliminde yapılacak olan yeni etkinlikler ile Afyonkarahisar müzik hayatına ivme kazandıracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Dernek Başkanı Rüştü Okyar topluluğun Şef Yıldırım Aktaş yönetiminde Rıza Çerçel Kültür Merkezi Salonu’nda Salı günleri 19.00-21.00 saatleri arasında çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi. >> Burak AYDIN’ın Haberi