Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKUT, depreme karşı bilinçlendiriyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
AKUT, depreme karşı bilinçlendiriyor

AKUT Afyon Ekibi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinliklere imza attı

AKUT Afyon Ekibi gönüllüleri, şehirde yer alan büyük alışveriş merkezlerinde açtıkları stantlarda bilgilendirme broşürü dağıtarak, vatandaşlara depremlere karşı bilinçli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.
AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Bülent Uğurluoğlu, yaptığı açıklamada; 1999 yılında meydana gelen ve resmi rakamlara göre 17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiği, 23 bin 781 kişinin yaralandığı, 285 bin konut ve 43 bin işyerinin hasar gördüğü, 500 bini aşkın kişinin evsiz kaldığı Büyük Marmara Depremi’nin yıldönümünde vatandaşlarımıza deprem gerçeği ile yaşanması gerektiğini ve her an hazırlıklı olunması konusunda bilgilendirme yaptıklarını belirtti.
Uğurluoğlu, “Afyonkarahisar’ın birinci derecede deprem kuşağı üzerinde olması, 1995 Dinar ve 2002 Çay/Sultandağı olmak üzere yakın geçmişinde iki büyük ve yıkıcı depremin yaşanması şehrimizin deprem konusunda her an, her şeye hazırlıklı olması gerektiğinin göstergesidir. Bu nedenle de Afyonkarahisar’da yaşayan vatandaşlarımızın deprem gerçeğini göz ardı etmemeleri gerekmektedir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti