Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKUT’a ilk yardım eğitimi verildi

İl Sağlık Müdürlüğü Acil

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Birimi eğitmenleri tarafından Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar gönüllülerine “Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi” verildi

AKUT gönüllüsü 20 kursiyerin katıldığı eğitimde kalp masajı, suni solunum, boğulma, kanamalar, yaralanmalar, yanık ve donuklarda ilk yardım gibi medikal müdahalelere yer verildi. 2 gün boyunca devam eden eğitimde sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için AKUT yerleşkesinde program düzenlendi.
İlk yardım sertifikalarını vermek üzere programa katılan Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi Uzmanı Hüseyin Çalışkan, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile afet durumlarında işbirliğin önemine değinen seminer verdi.
Afetlerde planlı ve organize olabilmek için afet öncesi yapılan ortak eğitim ve tatbikatların, gerçek afetlerde medikal müdahalelerde kaliteyi artırdığını söyleyen ve AKUT ile diğer STK’larla eğitim ve tatbikatların devam edeceğini vurgulayan Çalışkan, sağlık çalışanları olarak eğitim almış herkese ihtiyaçlarını belirterek afet anında kaosu önlemek, afetlerde kaliteli hizmet üretmek için AFAD, UMKE, 112 ve Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak paydada birleşerek eğitimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti