Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

albikere.com Afyon’un parlayan yıldızı

Vali Yardımcısı Mehmet Keklik

Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ve Bayat Kaymakamı Ömer Tekeş, albikere.com sitesine ilginin her geçen arttığını, 15 günlük sürede ciddi bir yol kat edildiğini açıkladılar

 

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ile Bayat Kaymakamı Ömer Tekeş, Vali Gökmen Çiçek’in projelendirip hayata geçirdiği ve kendilerine sorumluluk verdiği “albikere.com” alışveriş sitesinin 15 gün gibi kısa bir sürede geldiği aşamayı gazeteniz Kocatepe’ye ziyarette anlattılar.
ALBİKERE.COM SİTESİ TÜRKİYE’DE İLK VE TEK, ÖZEL HİZMET MODELİ
Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, albikere.com sitesini Afyonkarahisar’a değer katacak çok özel ve önemli bir proje olarak ifade etti. Şehrin son yıllarda çok hızlı bir dinamizm içerisinde olduğunun altını çizen Keklik, “Şehrimiz fiziksel projelerle hızla gelişirken bir taraftan sosyal çalışmalarla vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu noktasında önemli adımlar atılıyor. albikere.com e ticaret sitesi Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in fikir babalığını yaptığı ve desteklediği bir projedir. Akabinde tabii Afyon Eğitim Vakfımız (AEV) bünyesinde kurulan iktisadi bir kuruluştur. albikere.com birçok sosyal ve ekonomik faydayı bünyesinde barındıran bir sitedir. Bundan dolayı da aslında çok özel olduğunu düşünüyoruz. Türkiye de ilk ve tek bu yönde kurulmuş hizmet modeli olarak ifade edebiliriz.” dedi.
YÜZDE ONLUK ORAN ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK AKTARILIYOR
albikere.com sitesinden yapılan satışlardan elde edilecek komisyon gelirlerinin tamamının üniversite öğrencilerine burs olarak gideceğini belirten Keklik, “albikere.com sitesi halihazırda hizmet veren popüler alışveriş siteleri gibi pazar yeri mantığıyla kurulmuş bir e ticaret sitesidir. Gelirleri tamamen satışlardan elde edilen komisyon gelirlerine bağlıdır. Bu da bizim sitemizde yüzde 10’dur. Başka sitelerde yüzde 20’lere kadar oranlar istenirken albikere.com sitesinde bu oran yüzde 10’la sınırlıdır ve tamamı bursa dönüşmektedir. Şu an mağaza açmak isteyenler için sitemizde giriş ücreti, üyelik aidatı gibi ücretler sözkonusu değildir. Örneğin 10 liralık bir ürünün albikere.com sitesinde satışı sonrası satıcının alacağı bedel 9 lira olurken, bir lira burs bedeli olarak öğrencilere aktarılacak.” diye konuştu.
ALBİKERE.COM SİTESİ
SON DERECE CAZİP
albikere.com sitesinde kadın kooperatiflerinin de etkin şekilde yer aldığını dile getiren Keklik, “Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in talimatıyla şu anda yaklaşık 46 kadın kooperatifimiz sitemize ürün koydu. Türkiye’de faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin tamamı e ticaret yapmıyor. Onlara hızlı şekilde ulaşmaya çalışıyoruz. Onlar da bize ulaşıyorlar ilerleyen günlerde bu sayı artacak. albikere.com sitesi bir anlamda kadın üretimine değer verip değerlendirip, geliştiren bir anlayışla çalışmaktadır. Kadınlarımızın emekleri bir şekilde kara dönüştürebilecekleri bir platform olarak çok değerli ve kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Bir diğer unsurda özellikle Afyonkarahisarımız da ve tüm Türkiye de belki e ticareti düşünmeyen pek çok kesimi teşvik edici bir yönü vardır. Bizlerde teşvik ediyoruz. Sitemizin komisyon v.b giderleri düşüktür. Son derece caziptir. Ticaretin yeni mecrası elektronik ticarettir. Tüm dünya da olduğu gibi Türkiye’de de e ticaret üzerinden çok ciddi cirolar yapılıyor. Devletimiz de çok net şekilde buradan vergisini almaktadır. Kayıt altında bir ekonomik sistemdir.” şeklinde konuştu.
SİTE BÖLGESELLİKTEN
ULUSALLIĞA DOĞRU İLERLİYOR
albikere.com sitesi proje ekibinde yer alan Bayat Kaymakamı Ömer Tekeş, çalışmayı yakından takip ettiğini belirtti. albikere.com sitesinin bölgesellikten ulusallığa doğru ilerlediğini kaydetti. Tekeş şöyle konuştu: “Ulusal bir satış noktası olma yolunda ilerliyoruz. En çok İzmir, İstanbul ve Ankara’dan girişler olduğunu gözlemliyoruz. 81 ilin tamamında albikere.com sitesi şu anda tıklanmaktadır. Bir dakika içerisinde 150 kişinin tıkladığını görüyoruz. Sabah saat 10.00-11.00 arasında online site girişine baktığımızda 2 bin 500 tıklama ve giriş olduğunu gördük. Bunlar katılımcı sayısı farklı IP’den. Bu rakam çok ciddi bir rakamdır çünkü genç bir oluşum ve siteyiz. Hem arz eden hem de talep eden sayısı her geçen gün artmaktadır. İnanılmaz oranda siparişler ve talepler her geçen gün artıyor. Çok kısa sürede sadık müşterilerimiz oluştu. Emin ve hızlı adımlarla ilerleme kaydediyoruz. Sayın Vali Yardımcımız Mehmet Keklik’le birlikte Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in talimatıyla işe başladığımızda bilmediğimiz bir mecraydı. Bizlerde kısa sürede adapte olduk.”
GÜVENİLİRLİK VE GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ ÖNEMLİ
Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, pazar yeri mantığıyla yapılan satışlara albikere.com sitesinde her geçen gün talebin arttığını ve ürün yelpazesinin son derece geniş olduğunu belirtti. Keklik şunları söyledi: “Pazar yeri mantığında içerisinde binlerce marka ve ürünün yer aldığı bir e ticaret sitesinin kurulması takdir edileceği üzere çok kolay bir şey değildir. Geniş ürün yelpazesinde kaliteli ürünü güvenilir ve sürekli tercih edilebilir şekilde kendimizi güncelleyerek sunmayı önemsiyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti