Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Alçak Saldırıyı Unutturmayacağız”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, TBMM Genel Kurulunda söz alarak, 31 yıl önce PKK terör örgütünün alçak saldırısında şehit olan silahsız 33 şehidimizi yad etti. Arslan bu alçak saldırıyı unutturmayacaklarını söyledi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

TBMM Genel Kurulunda söz alan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan 31 yıl önce, 24 Mayıs 1993 yılında Elazığ-Bingöl Karayolunda PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit olan 33 Mehmetçiği gündeme getirdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ APARAT

Arslan yaptığı konuşmada “Geçtiğimiz hafta Cuma günü, bundan 31 yıl önce, 24 Mayıs 1993 yılında Elazığ-Bingöl Karayolunda, otobüslerinin önü kesilerek Bingöl’e 10-15 km mesafede, silahsız, sivil kıyafetli 33 askerimizin, terörist, eşkıya ve bazı ülkelerin kullanımlık aparatı olan PKK terör örgütü tarafından alçakça kurşuna dizilerek şehit edilişlerinin yıl dönümüydü. Birisi de Afyonkarahisar’lı hemşehrim olan Şehit 3 askerimiz aynı zamanda öğretmendi” dedi.

“BENİM YAŞIMDA OLACAKLARDI”

“O gün olay yerinde tam 1.570 boş kovan bulundu” diyen Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Şehitlerin her birine 50 ye yakın mermi isabet etti! Şehit askerlerimiz 1973 doğumluydu aynı benim gibi. Ve ben tıp fakültesini kazanıp okumaya gitmeseydim belki de o otobüste akranlarımla ben de bulunacaktım. Ya da o gün bu saldırı olmasaydı şehitlerimiz bugün aynı benim gibi 51 yaşında hayatlarına devam ediyor olacaktı. Ülkeyi yasa boğan bu kara günde şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, unutturmayacağımızı da buradan haykırıyor, Genel kurulu saygı ile selamlıyorum.”