Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ali Sürmeli Hangi Aşiretten?

Son günlerde Ali Sürmeli ile ilgili olarak internet ortamında çeşitli bilgiler araştırılmakta. Bunlardan birisi de Ali Sürmeli Hangi Aşiretten? sorusu. Bizde sizler için araştırdık.

Son günlerde Ali Sürmeli

Aslen Muş-Varto Omeriyan köyünden olan Ali Sürmeli 1959 yılında Bingöl Solhan’da doğdu. Zaza asıllı olan Sürmeli’nin babası postacı olarak Anadolu’nun birçok ilinde görev yaptı. Bunun sayesinde Ali Sürmeli’nin çocukluktan ergenliğe olan yılları Solhan, Karlıova, Elazığ, Kovancılar, Palu, Diyarbakır, Bursa, İzmit ve İstanbul gibi farklı illerde geçti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olan Ali Sürmeli, Sokak Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde görev yaptı. 1995 yılında oynadığı ve yönetmenliğini Tülay Eratalay’ın yaptığı Düş, Gerçek, Bir de Sinema adlı filmde ilk başrolünü yaptı. Deli Yürek dizisiyle televizyon ekranlarında tanındı. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Zaza Dayı, Çarpışma adlı dizide Cansız, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Doğan Baba karakteriyle rol aldı. FOX TV’de yayımlanan Adım Farah dizisinde Orhan Koşaner karakteriyle ekranlara misafir oldu.

Ali Sürmeli Hangi Aşiretten?

ALİ SÜRMELİ HANGİ AŞİRETTEN?

Hakkında birçok bilgi bulunan Ali Sürmeli’nin hangi aşirete mensup olduğu ile ilgili kesin bir bilgi yok. Zaza asıllı olduğu bilinen Sürmeli, kamuoyunu bu konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştır. Bir sohbette dünyaya gelişini şu şekilde anlatan Ali Sürmeli, “Sorhan’dan Karlıova’ya babam sürgüne gönderilirken kağnının üzerinde doğmuşum. Beritan aşiretinin çadırlarının 500 metre yakınındaki o kara çadıra getirmişler beni. Zaman da Mayıs. Sene 1959. Bizden önce üç tane ölmüş. Şu an hayatta 5 kardeşiz. Annem profesyonel ev kadınıdır.” şeklinde anlatıyor.