Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Alkoloid ilaç üretir hale gelmeli”

Gıda Tarım ve Hayvancılık
“Alkoloid ilaç üretir hale gelmeli”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba beraberindekilerle birlikte Çobanlar ilçesinde bulunan Kurt Gurme Teknolojik Sera ve İşletme Tesisi, Afyon Alkaloid Fabrikası, Kemerkaya Köyü Birlikte Üretim Projesi tesislerini yerinde inceledi. Bakan Fakıbaba, tesis yetkililerinden bilgi aldı.
“KURT TARIM
ÖRNEK OLACAK”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çobanlar ilçesinde bulunan Kurt Tarım Entegre Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Yetkililer tarafından bilgilendirilen Fakıbaba bölgeye örnek olacağını belirtti tesisin kurulmasından, işletilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
“NİÇİN OLMASIN?”
Bolvadin ilçesinde bulunan Alkaloid Fabrikasını da gezen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, fabrikayı çok beğendiğini söyledi. Fakıbaba şöyle konuştu: “Bolvadin’deki Alkaloid Fabrikasına iyi ki gelmişim. Burada morfin ve türevleri ham madde olarak üretiliyor. Biz burada yapılan ham maddeden daha fazla para kazanalım istiyoruz. Katma değerini niye biz kazanmayalım da başkaları kazansın? Bu ham madde üreten fabrikayı ilaç üretir hale getirmek için Sayın Milletvekillerimiz artık gerekli Bakanlıklarımızla görüşecekler. Bana görev düştüğünde de ben onlarla beraber olacağım. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Bütün Bakanlıklara çağrıda bulunuyorum. Niçin olmasın? Yani Bolvadin’de Alkoloid Fabrikası gibi mükemmel bir tesis varken, böyle bir para kazanma durumu varken, niye başkası bu katma değeri kazansın. Neden Türkiye kazanmasın. Bu konuda gerekse özel sektörle ortaklaşa, gerekiyorsa da TMO tek başına gerekli yatırımı yapacaktır.”
FAKIBABA
KÖYLÜLERİ DİNLEDİ  
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bolvadin ilçesine bağlı Kemerkaya köyünde göç sonucu azalan nüfusa çözüm amacıyla tarımsal üretimde verimliliğin artırılması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla hayata geçirilen “Birlikte Üretim Projesi” çalışmalarını değerlendirdi. Fakıbaba köy halkıyla çalışmalar hakkında görüşerek proje işleyişi hakkında görüşlerini sordu.
Bakan Fakıbaba’ya tesis ziyaretlerinde; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve kurum müdürleri eşlik etti.

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti