Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Allah cinsiyete değil, kulluğa bakar”

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından,
"Allah cinsiyete değil, kulluğa bakar"

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından, İl Müftülüğü Konferans Salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle konferans düzenlendi. Kur’an Kursu öğretici ve öğrencilerine yönelik konferansta Ankara İl Müftülüğü Vaizi Hatice Erdoğan konuştu.
“ŞİDDETİ KADINLARIN SEVGİSİ ÖNLEYECEK”
Programın açış konuşmasını yapan Afyonkarahsar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu  ailenin ve toplumun temel unsurunun kadın olduğunun altını çizerek,  toplumdaki her bireyin yetişmesinde annelerin çok önemli bir rolü olduğunu belirtti. Kabukçu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Toplum, kadınlarımızın eseridir. Toplumda sevgiyi hâkim kılmak için yetiştirdiğiniz çocukları koşulsuzca sevin, her fırsatta sevginizi gösterin. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin en önemli ve ilk adımı öncelikle sevgi ve merhamet dolu bir annenin kollarında büyümüş bireyler yetiştirmektir. Unutulmamalıdır ki sevgisiz büyümüş her birey, şiddet de dâhil olmak üzere her türlü olumsuz davranışa sürüklenmeye adaydır.”
“ALLAH KUL OLMAYA BAKAR”
Programda konuşan Ankara Müftülüğü Vaizi Hatice Erdoğan, “Allah insanlar üzerinde kadın-erkek ayrımı yapmaz. Kul olmaya bakar. Mahşer günü bir kula kadın ya da erkek olduğu için imtiyaz göstermez. Allah, kadın ya da erkek yaratacağım demedi. ‘Yeryüzünde bir halife yaratacağım.’ dedi. İnsan yeryüzünün şerefli halifesidir. Bu, ben kadın ya da erkek olduğum için değil, insan olduğum için değerliyim manasını taşır.” dedi. Konferans programı Vaiz Erdoğan’a Hattat Karahisari Hatlı Yasin-i Şerif hediyesi takdiminin ardından sona erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti