Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Allah Mehmetçiğin yar ve yardımcısı olsun!

Adalet ve Kalkınma Partisi
Allah Mehmetçiğin yar ve yardımcısı olsun!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven düzenlediği haftalık basın toplantında gündemi değerlendirdi. Toplantıda İl Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş’da hazır bulundu.
İNŞALLAH
HAREKAT BAŞARIYLA TAMAMLANIR
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında, son verilen şehitlerle birlikte tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de en kısa sürede şifa diledi. Türkiye’nin durumunun belli olduğunu söyleyen Yurdunuseven, “Güneyimizde, kuzeyimizde ciddi manada bir savaş tehdidi sözkonusu. Türkiye kendi güvenliğini sağlamak adına İdlip ve Sincar bölgesinde bir harekât düzenliyor. Burada ki tüm Mehmetçiklerimize Allah’tan yardım diliyoruz. İnşallah burunları dahi kanamadan bu harekâtı tamamlarlar. Son verdiğimiz dört şehidimize tekraren Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.
“KADİM KENT
BOLVADİN’DE 140 BİLDİRİ”
Bolvadin ilçesinde bir ilke imza atıldığını belirten İbrahim Yurdunuseven, ilçe de ilk kez “Bolvadin Sempozyumu” düzenlendiğini kaydetti. Bilim adamlarınca 140 civarında bildiri yayınladığı bilgisini aktaran Yurdunuseven, “140 bildirinin yayınlanması bir ilçe için önemlidir. Biz hep söylüyoruz. Bolvadin kadim kent diyoruz. Kadim kent olduğu da bildirilerle ortaya çıktı. Bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm üniversite katılımcılarına, tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
DÖRT KONGRE
DAHA YAPILACAK
Geçtiğimiz hafta sonu Bolvadin’de ki ilçe kongresini tamamladıklarını dile getiren Yurdunuseven, “Hafta sonu Bolvadin’de ki ilçe kongremizi tamamladık. Göreve seçilen Ömer Dayı ve ekibine başarılar diliyoruz. Şu anda Afyonkarahisar’da 8 tane ilçemizi tamamlamış olduk. Bu hafta sonu da inşallah Cumartesi günü Bayat ve Merkez İlçe, Pazar günü Sandıklı ve Dazkırı olmak üzere 4 kongremizi daha gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
“CUMHURBAŞKANIMIZ
DÜNYA DA TANINIYOR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin Amerikan vizesi ile ilgili olarak Avrupa ülkelerinde birtakım temasları olduğunu belirten Yurdunuseven şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımız son olarak Sırbistan’a gittiğinde çok büyük bir sevgi gösterisi ile karşılandı. Burada Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, Türkiye’de 19 bin kilometre duble yol yapılmasındaki ki hayranlığını dile getirdi. ‘Böyle bir Cumhurbaşkanına sahip olduğunuz için mutlu olmalısınız’ şeklinde beyanları var. Bizde diyoruz ki Cumhurbaşkanımız artık dünyada tanınıyor, tüm dünyada güçlü bir lider elhamdülillah. Bizde Sayın Cumhurbaşkanımıza Afyonkarahisar’dan ve tüm Türkiye’den çok teşekkür ediyoruz. Arkasında dimdik durduğumuzu söylüyoruz inşallah Allah ona hayırlı uzun ömürler versin çünkü Türkiye’nin yapacak daha çok işleri var”
ESNAFA VE ÖĞRENCİYE DESTEK
Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı şekilde esnaflara çok ciddi manada desteklerin söz konusu olduğunu belirten Yurdunuseven şunları söyledi: “Bunlardan bir tanesi de vergi indirimi şu anda vergisini düzenli olarak ödeyen esnaflarımıza indirim yapılıyor. 2018 vergi dilimlerinde inşallah indirimler başlayacak. Eskiden Kredi kefalet Kooperatiflerinden üst limit olarak 5 bin lira gibi bir rakam verilebiliyordu. Bu da çok büyük masrafla alınabilen bir krediydi. Şimdi bu rakam 200 bin liraya çıkartıldı. Artık esnaflarımız 200 bin liraya kadar kredi alabilecek. Yine esnaf bulunduğu dükkânı satın almak isterse devletimiz 500 bin liraya kadar kredi desteği sağlayacak. Yine araç alımı yapmak istiyorsa da 500 bin liraya kadar uzun vadeli olarak destekte bulunacağız. Yine Başbakanımızın ifade ettiği gibi öğrenci bursları da 420 liradan 470 liraya çıkarıldı. Öğrencilerimiz geçen senelerde olduğu gibi herhangi bir harç ödemesi yapmayacak. Devletimiz bunu karşılayacak. Bugün hem esnafımıza hem de öğrencilerimize güzel bir müjde verilmiş oldu.”
“AK PARTİ YAPMAYA
DEVAM EDECEK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bosna Hersek gezisine Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün başarılı çalışmaları nedeniyle davet edilmesinin güzel bir gelişme olduğunu söyleyen Yurdunuseven şu ifadeleri kullandı: “Bu güzel bir gelişme. Cumhurbaşkanımızın bulunduğu kafilede bir Belediye Başkanımızın bulunması önemlidir. Belediye Başkanlarımızı biz Afyonkarahisar’a, Bolvadin’e, Sandıklı’ya yaptıklarını görüyoruz. Bundan sonra da hep şunu söylüyoruz; AK Parti yaptı, yapacak ve yapmaya da devam edecek. Bunların hepsi AK Partimizin birer imzasıdır ilçelerimize. Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl de diğer Belediye Başkanlarımız gibi oldukça başarılı bir Belediye Başkanımız. Cumhurbaşkanımızın kafilesi ile bulunması bizi onurlandırır.”
SAĞLIKTA SİSTEM DEĞİŞTİ
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde heyet muayenelerinde çok uzun bekleme şikâyetini araştıracağını kaydeden Yurdunuseven, “Bana bu konuda bilgi gelmedi. Sormak gerekiyor. Sağlık sistemi değişti. Genel Sekreterlik biraz geri çekilip işi Sağlık Müdürlüğü üstlendi. Heyet konusunda bana intikal eden bir şikâyet yok. Sağlık Müdürümüze konuyu inşallah dile getireceğiz. Emar çekimi için çok yoğun sıra olduğu söyleniyor. Ben bir sıkışıklık olduğunu duymadım. Çünkü devlete ait bir emar var. Gerektiğinde dışarıdan hizmet alımı da emar çekimi için sağlanıyor” ifadelerine yer verdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti