Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın mevduatında 39. sıradayız – Kocatepe Gazetesi

Altın mevduatında 39. sıradayız – Kocatepe Gazetesi
Altın mevduatında 39. sıradayız

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre nüfusu 99 bin 265 olan Ardahan’da bankada gerçek kişilere ait toplam 35 milyon 947 bin liralık altın mevduatı bulunuyor. Böylece Ardahan, 362,1 lira ile Türkiye’de kişi başına düşen altın mevduatının en fazla olduğu il olarak belirlendi. Buna göre Ardahan’da kişi başına düşen altın mevduatı yaklaşık 3 gram altına denk geliyor. Afyonkarahisar ise 81 il arasında altın mevduatı zenginliği bakımından 39. sırada yer aldı. Afyonkarahisar’ın kişi başına düşen ortalama altın mevduatı miktarı 136,3 TL olarak belirlendi. Komşu illerimiz Isparta, Uşak, Eskişehir, Kütahya ve Burdur altın mevduatı sıralamasında Afyonkarahi-sar’dan daha üst sıralarda kendilerine yer buldular.
Türkiye’deki iller arasında kişi başına düşen altın mevduatı sıralamasında Ardahan’ın hemen arkasından Kırşehir geliyor. Bankada toplam 67 milyon 763 bin liralık altın mevduatı bulanan Kırşehir’de kişi başına düşen meblağ ortalama 300,4 lira oluyor. Bu da yaklaşık 2,5 gram altın ediyor.
Yozgat’ta ise 103 milyon 510 bin liralık altın mevduatı bulunuyor. Kişi başına düşen 246,8 liralık ortalama altın mevduatı ile Yozgat, üçüncü sırada yer alıyor. Söz konusu ilin kişi başına düşen altın mevduatı 2 grama tekabül ediyor. (Kocatepe Haber Merkezi)