Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Anadolu’nun ve Cumhuriyet’in tapusu Afyon’da alındı”

“Anadolu’nun ve Cumhuriyet’in tapusu Afyon’da alındı”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Miryokefalon Savaşı Çalıştayı’nı düzenleyen Kızılören Belediye
Başkanı Ali Erol’u tebrik ederek, Afyonkarahisar’ın Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi

 

Çalıştay öncesi 7 ilden Kızılören İlçesine gelen akademisyenlerle sohbet eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar’ın Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
“ZAFER OLMAMIŞ OLSAYDI, CUMHURİYET OLMAZDI”
Miryokefalon Savaşı Çalıştayı’nı düzenleyen Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol’u tebrik eden Taytak, “Kızılören Belediye Başkanımız Ali Erol çok önemli bir tarihe sahip çıkmıştır. Afyonkarahisar ‘Cumhuriyetin Kazanıldığı Topraklar’ diye bildiğimiz bölgedir. Bizde bu tarihin çocukları olarak bunun gururunu yaşıyoruz. Ben Çanakkale de düşmana dur denildiğini, Afyonkahisar’da ise defol dediğimizi düşünüyorum. Geçenlerde ilimizde bir konu tartışıldı. Zafer Meydanımı olsun, Cumhuriyet Meydanımı diye. Zafer olmamış olsaydı, Cumhuriyet olmazdı. Önce Zafer olması gerekiyor. Afyonkarahisar Türk tarihinde önemli bir yere sahiptir.” dedi.
“ANADOLU’NUN TAPUSU ALINDI”
‘Miryokefalon Savaşı Çalıştayı’ öncesinde MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Kızılören Kaymakamı Recep Hasar, Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, İl Yönetiminden Beytullah Bostancı ve Doğan Şimşek, 7 ilden gelen 11 akademisyen ve öğrenciler Miryokefalon Savaşı’nın gerçekleştiği alanda incelemelerde bulundular. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milletvekili Taytak, Miryokefalon Savaşıyla Anadolu’nun tapusunun alındığı söyledi. Taytak, “Daha önceki süreçlerde Miryokefalon savaşıyla ilgili Konya’dan geldiği bu bölgeden geçildiği Denizli’de devam ettiği nihayetinde bu toprakların tümünde Miryokefalon Savaşı’nın O günkü yaşanmışlarına şu anda hep birlikte şahitlik yapıyoruz. Türk milleti tarihinden sadece ders almaz. Bu Yüce Millet tarihinden şan alır, şeref alır, güç alır ve o şan ve şerefle o güçle yarınlara tarihini taşır. Kızılören Belediye Başkanımız Ali Erol Bey sağ olsunlar bu toprakların çocuğu olarak bu projeyi başlattılar. İnşallah bundan sonraki süreçte tarihin adım adım burada nasıl yaşandığını kıymetler hocalarımızın tespitleri ile kamuoyuna paylaşılacak. Bundan sonraki süreçte bununla ilgili çalışmalarımız sürecek. Afyon ile ilgili ‘Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar’ diye ifade ederiz fakat başkanım şimdi bir isim daha koydu ‘Anadolu’nun tapusunun alındığı topraklar. Afyon’un bir ucu Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar bir ucunda Anadolu’nun tapusunun alındığı topraklar diyorum.” diye konuştu.
Milletvekili Taytak daha sonra Kızılören İlçe Kaymakamı Recep Hasar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ilçe ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Taytak ziyaret sonrasında MHP Kızılören eski İlçe Başkanlarından Süleyman Eser’in dedesinin vefatı nedeniyle Eser ailesine taziye ziyaretinde bulundu.