Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ANS, jeotermalle ısınacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
ANS, jeotermalle ısınacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ali Çetinkaya Kampüsü’nden sonra Ahmet Necdet Sezer Kampüsü de, jeotermal enerji ile ısınacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Sağlık Kampüsü olan ve Tıp Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Afyon Sağlık Yüksekokulu, Afyon Meslek Yüksekokulu’nu içinde bulunduran Ali Çetinkaya Kampüsü’nden sonra Ahmet Necdet Sezer Kampüsü de jeotermalle ısınacak. Sağlık Kampüsü’nde yüzde 25 oranında tasarruf sağlandığı belirtilirken, ANS’de de benzer bir tasarrufun gözleneceği belirtildi.
KAMPÜSTE SICAK SU VAR
Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nün jeotermal suyla ısıtılmasıyla ilgili öncelikle kampüs alanının bulunduğu bölgenin jeotermal potansiyelinin araştırılması için, AKÜ Jeotermal-Mineralli Sular ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (JUAM) Müdürlüğü bünyesinde jeolojik, hidrojeolojik ve jeofizik çalışmalar gerçekleştirildi. Bu çalışmalar AKÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından 12.TEMATİK.02 numaralı projeyle de finanse edildi. Söz konusu proje çalışmaları sonucunda kampüs alanının değişik noktalarında jeotermal suyun varlığını işaret eden olumlu verilere ulaşıldı.
Üniversite yönetimi tarafından Maliye Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı’nda yapılan görüşmeler olumlu geçti. AFJET Genel Müdürlüğü ile yapılacak protokolün ardından 2014 yılında altyapı çalışmalarına başlanacak. 2014-2015 akademik yılında ise AKÜ’nün tüm binaları jeotermal suyla ısıtılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)