Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antalya’nın En Güzel İlçesi Hangisi?

Türkiye’de güneş, kum, deniz turizmi denilince güneyde ilk akla gelen tatil ve turizm yöresi Antalya’nın en güzel ilçesinin hangisi olduğu tatilciler tarafından mercek altına alındı.

Türkiye'de güneş, kum, deniz

Antalya ilinin toplam 19 ilçesi bulunmaktadır. Bunlar; Akseki, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Demre, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Serik, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu, Döşemealtı, Kepez’dir. Tüm ilçeleri birbirinden güzel olan Antalya’nın en güzel ilçesi hangisidir sorusunun yanıtı olarak çeşitli veriler mevcut olurken bu kriter kişilerin beklentilerine göre de değişiklik göstermektedir.
KONYAALTI MEŞHUR UZUN KUMSALIYLA ÜNLÜDÜR
Türkiye’nin en popüler tatil yerlerinden Antalya her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlamaktadır. Antalya’nın merkezi kadar birbirinden muhteşem ilçeleri de hem deniz tatili hem de kültürel turizm için zengin bir içeriğe sahiptir. Özellikle Fethiye’den başlayıp Antalya’ya uzanan ve 535 kilometre uzunluğunda olan Likya yolu üzerinde bulunan ilçeler hem tarihi zenginlikleri hem de muhteşem doğasıyla tatilcilerin gözdesidir. Her birine ayrı ayrı uğranılması önerilen Antalya ilçeleri şu şekilde sıralanmaktadır; Konyaaltı İlçesi şehir merkezinde olması nedeniyle adı sıklıkla duyulan Konyaaltı meşhur upuzun kumsalıyla ünlüdür. Mavi bayrak sahibi bu plaja ücretsiz giriş var. Alışveriş yerlerine oldukça yakın olması nedeniyle de temel ihtiyaçlar alınarak plajda denizin ve dinlenme keyifli hale gelmektedir. Konyaaltı’da görülmesi gereken bir diğer nokta ise Tünektepe Döner Gazino’dur. Tünektepe Teleferiği kullanılarak çıkılabilecek tepede Antalya’yı 2365 metre yükseklikten panoramik olarak izlemek mümkündür. Piknik severler için ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunan Doyran Göleti ve 4 kilometre uzaklıktaki Sarısu Mesire Alanı vardır. Tarihten hoşlananlar için Trebenna Antik Kenti, Roma Hamamı ve Antalya Arkeoloji Müzesi görülebilir.
ALANYA YURT DIŞINDA DA POPÜLER BİR İLÇEDİR
Alanya İlçesi Antalya merkeze 133 kilometre uzaklıktadır. Alanya Antalya’nın kendisi kadar popüler olan ve yurtdışında da bilinen bir ilçesidir. Gezilecek yerler dışında konaklama bakımından da oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Alanya otelleri arasından mutlaka kişinin kendisine uygun bir tesis bulması olasıdır. Alanya Kalesi, Alanya Müzesi, Dim Çayı, Kleopatra Plajı, Kızılkule, Syedra Antik Kenti, Sapadere Kanyonu, Alanya Seyir Terası, Alara Han, Damlataş Mağarası, İncekum Plajı, Kızılcaşehir Kalesi, Portakal ve Tosmur Plajları Alanya’da görülecek yerlerden sadece bazılarıdır.
KEMER TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE ÜNLÜDÜR
Kemer İlçesi Antalya’nın ilçeleri içinde adı sıklıkla duyulanlarındandır. Kemer, çok sayıdaki konaklama tesisi, antik kentleri ve plajları ile her yıl milyonlarca turisti ağırlar. Kleopatra Koyu, Beldibi Mağarası, Göynük Kanyonu, Phaselis Antik Kenti, Idyros Antik Kenti, Üç Adalar, Beydağları Milli Parkı Kemer’de mutlaka gezilmesi gereken yereler arasındadır. Kemer aynı zamanda dalış turizmi açısından da çok popülerdir. Bölgeye gelen tatilciler 1917 senesinde batan Fransız Gemisi Paris 2 batığına dalış yaparak geminin üst kısmında halen görülebilen 2 torpil kovanı ve 6 adet uçaksavarı görmek mümkündür.
KUMLUCA’DA TARİH VE TURİZM İÇ İÇE YAŞANMAKTADIR
Antalya ilçesi olan Kumluca hem tarihe hem de turizme ev sahipliği yapar. Olimpos Antik Kenti ve Plajı tarih dolu bir gezi yaptıktan sonra denize girebilecek bir yerdir. Çıralı Plajı olarak bilinen bu nokta Carettaların yumurtlama alanı olarak koruma altındadır. Dillere destan Adrasan Koyu deniz keyfi yapılabilecek bir plajdır. Kumluca’da Suluada, Rhodiapolis Antik Kenti, Çıralı – Yanartaş, Gelidonya Feneri gezilecek diğer yerlerden bazılarıdır. Tekne turuyla Ceneviz Koyu, Sazak Koyu, Korsan Koyu ve Papaz Koyu’nda denize girerek, fotoğraflar çekilebilir. Korsan Koyu Melanippe Antik Kenti’nin limanına verilen isimdir. Koyda antik kentten kalan az sayıda kalıntı ziyaret edilebilir. Özellikle sadece kalıntıları olan Kilise duvarında yer alan gemi ve tekne graffitileri ilgi çekmektedir.

Antalya'nın En Güzel İlçesi Hangisi?

FİNİKE İLÇESİ LİKYA YOLU ÜZERİNDEDİR
Likya yolu üzerinde bulunan Finike gerçek bir turizm cennetidir. Finike, sınırları içinde bulunan Limyra Antik Kenti, Gökbük Kanyonu, Arykanda Antik Kenti, Suluin Mağarası, Beyaz Kaya Plajı, Andrea Doria Koyu Finike’de gezilebilecek yerler arasındadır. Finike’de antik kentlerin birçoğunda yapılar günümüze kadar gelmiştir. Beyaz kumuyla ünlü Beyaz Kaya Plajı turkuaz denizle buluşabileceğiniz bir nokta olarak öne çıkar.
KAŞ ANTALYA’NIN EN GÜZEL İLÇELERİNDEN BİRİDİR
Kaş İlçesi şehir merkezine 187 kilometre uzaklıktadır. Kaş, Antalya’nın en güzel ilçeleri arasındadır. Likya yolunun muhteşem duraklarından biri olan bu ilçe düzenli ve muazzam bir konuma sahiptir. Uzun çarşı ve kral mezarı ilçe merkezinde ilk duraktır. Hediyelik eşyalar alıp, restoran ve kafelerde dinlenme imkanı vardır. Çevresinde çok sayıda koy bulunan Kaş’a gidildiğinde günübirlik tekne gezilerine mutlaka katılınmalıdır. Schengen vizesi olanlar Yunanistan’ın Meis adasına yapılan günübirlik turlara katılabilirler. Cam gibi deniz ve doğa büyüleyicidir. Görülmesi gereken çok sayıda yer bulunur. Antiphellos Antik Tiyatrosu ilk sırada yer alır. Gün batımı izlenilebilecek bu noktadaki tarihi kalıntılar a etkileyicidir. Kaş’a 40 kilometre uzaklıktaki Patara Antik Kenti en meşhur yerlerden biridir.
MANAVGAT ŞELALESİYLE ÜNLÜDÜR
Manavgat, Antalya’nın en popüler tatil ilçeleri sıralamasında ilk sıralardadır. Manavgat il merkezine 74 kilometre uzaklıktadır. Antalya’nın en büyük ikinci ilçesi konumunda olan bu doğa harikası bölge şelalesiyle ünlüdür. Manavgat Nehri üzerinde bulunan Manavgat Şelalesi ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktadır. Debi yüksekliği nedeniyle aktığı noktada beyaz köpükler çıkararak gürültülü akan su etkileyicidir. Köprülü Kanyon Milli Parkı, Side Antik Kenti, Tarihi Aspendos Köprüsü Manavgat’ta gezilecek yerler arasındadır. Çevresinde çok sayıda otel bulunan ve denizin hemen kenarında bulunan Titreyen Göl çevresinde akşam yürüyüşleri yapılmaktadır. Side Antik Kenti içinde yer alan Apollon Tapınağı M.S. 150 yılları civarında yapılmasına rağmen bazı sütunları günümüze kadar gelmiştir.
DEMRE LİKYA’NIN EN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNDEN BİRİDİR
Antalya merkeze 140 kilmometre uzaklıkta bulunan Demre İlçesi Likya’nın en önemli şehirlerinden biridir. Diğer ilçelere göre daha küçük yüzölçümüne sahip olan ilçede gezilebilecek çok yer vardır. Bunlardan en bilineni Kekova Adası’dır. Üçağız Mahallesinden kalkan tekneler hem adayı görmeyi, hem de dalış yapmayı sağlar. Antik çağlardan kalma liman, kilise gibi kalıntılar vardır. Kaleüçağız Köyü Demre’nin ev yapımı dondurmasıyla meşhur yeridir. Sakin, sessiz ve hemen hemen tek katlı yapılaşmanın olduğu köyde Teimiussa Antik Kenti, Kekova Kalesi ve Simena Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Myra Antik Kenti ve Beymelek Lagünü Demre’nin ünlü diğer yerleridir.
SERİK’İN 22 KİLOMETRELİK SAHİL ŞERİDİ VAR
Antalya’nın Serik İlçesi 22 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir. Serik popüler sahil beldesi Belek’i sınırlarında barındırır. Ünü ülke sınırlarını aşan Aspendos Antik Kenti burada bulunur. İlçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan bu tarihi kentin pek çok yapısı ayakta kalmayı başarmıştır. İki tepenin üzerine kurulu olan kentin en meşhur yapısı ise Aspendos Tiyatrosu’dur. Muhteşem akustiği nedeniyle günümüzde de çok sayıda konser bu alanda düzenlenmiştir. Düden Şelalesi, Akbaş Göleti, Etler Şelalesi, Doğal Havuzlar, Gökbüvet Şelalesi, Zeytintaşı Mağarası, Uçansu Şelalesi, Sillyon Antik Kenti ve Kral Havuzu ilçede gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Serik’in Belek beldesinde çok sayıda birbirinden ünlü konaklama tesisi vardır.