AR-GE için destek var – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sektörel İlişkiler ve Teknoloji Transfer Ofisi (SİTTO) Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, AKÜ öğretim üyelerine TÜBİTAK'ın 'Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı' konusunda bilgi verdi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sektörel İlişkiler ve Teknoloji Transfer Ofisi (SİTTO) Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu programın amacının, üniversitelerin AR-GE potansiyellerinin [&hellip]

AR-GE için destek var

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sektörel İlişkiler ve Teknoloji Transfer Ofisi (SİTTO) Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, AKÜ öğretim üyelerine TÜBİTAK’ın “Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı” konusunda bilgi verdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sektörel İlişkiler ve Teknoloji Transfer Ofisi (SİTTO) Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu programın amacının, üniversitelerin AR-GE potansiyellerinin artırılmasına yönelik belirlenecek çağrı başlıkları kapsamındaki projelerin desteklenmesi olduğunu söyledi.
Hocaoğlu şöyle konuştu: “Bu çağrının amacı; üniversitelerin akademik düzeyleri ve altyapı olanaklarını dikkate alarak, TÜBİTAK tarafından belirlenen ve ilgili dokümanda sunulan alan/alanlarda, Türkiye’de ilk beşe girilebileceği öngörülen en fazla 5 alan belirlenerek, bu alan(lar)da yapılacak araştırma ve geliştirme faaliyetlerini kapsayacak olan beş yıllık ‘Ar-Ge Strateji Belgesi’ hazırlatılması ve bu belge kapsamında belirtilen çalışmaların uygulamaya geçirilmesini sağlamaktır.”
Projeler için her üniversiteden başvuru alınacağını ifade eden Hocaoğlu, AKÜ’nün başvuru yapabileceği proje sayısının 4 olabileceğini ifade ederek proje yürütücüleri ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:
“Rektör yardımcıları, proje yöneticisi/yürütücüsü olabilirler. Proje yöneticisi, iki ve daha fazla alanda başvuru yapılması durumunda, projenin koordinasyonundan sorumlu kişidir. Proje yöneticisi, alanların herhangi birinin proje yürütücüsü de olabilir. Sadece bir alandan başvuru yapılması durumunda, proje yöneticisi atanmasına gerek yoktur.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme