Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Arazi amacı dışında kullanılmaya çalışılıyor”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Arazi amacı dışında kullanılmaya çalışılıyor"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İdari Binası’nın açılışına katıldı. Açılışta programında konuşan Vali Balkanlıoğlu, bazı girişimciler yer tahsislerinde farklı amaçlar güderek, araziyi amacı dışında kullanmaya çalıştıklarını söyledi

İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İdari Binası açılışına Vali İrfan Balkanlıoğlu, İscehisar Kaymakamı Murat Kütük, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İscehisar Mermer İhtisas OSB Müdürü Muhammed Bacaksız, yönetim kurulu üyeleri ve İscehisarlı işadamları katıldılar.
“GEREKLİ TESPİTLER YAPILIYOR”
Açılışta OSB Müdürü Muhammed Bacaksız’ın İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi inşaatının başlangıcından bu güne kadar devam eden aşaması ile yapımı tamamlanan idari bina hakkında kısa bir brifing vermesinden sonra söz alan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Yatırımcılar daha önce buradaki parsellere rağbet göstermezken, Organize Sanayi Bölgesinde hizmetlerin artması üzerine yatırımcıların talepleri büyük bir hızla artmaktadır. Bunun birçok modelini çalıştığım yerlerde de gördüm. Bizim amacımız yatırımcılar gelsin, emeğimizin karşılığını alarak bölgenin kalkınmasını sağlayalım. Bölgede tahsisler yapılırken ilk gelenlere bölgedeki yerlerin tahsis edilmesi nedeniyle arazilerin birçoğu bitmekte, daha sonra gelen girişimcilere yer kalmamaktadır. Bu çalışmalar bizim bilgimiz dahilinde olup, ilk gelen ciddi yatırımcılara bölgedeki yerler tahsis yoluyla verilmektedir. Ancak tahsislerde girişimciler taahhütlerini yerine getirmeyerek herhangi bir faaliyette bulunmuyorsa ve araziyi boş yere tutuyorlarsa bunlara müdahalemiz olmaktadır. Zaten bu tahsisler yapılırken gerekli tüm şartlar ve belgeler hazırlanıyor, bize yapılan müracaatlar sırasında da bu durum inceleme altına alınıyor ve gerekli yer tahsisi yapılmaktadır. Fakat şartlar yerine getirilmediği zaman ihtar, ceza ve son olarak da tahsis edilen arazinin geri alınmasına kadar gidilebiliyor. Buradaki amaç bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Kimseye yer vermek veya onları ön plana çıkarmak değildir. Bazı girişimciler yer tahsislerinde farklı amaçlar güderek, araziyi amacı dışında kullanmaya çalışıyorlar. Bunların da gerekli tespitleri ilgili kurumlarca yapılmaktadır” dedi.
“BÜYÜK ALANLAR DÜŞÜK
BEDELLERE KAPATILABİLİYOR”
İscehisar’ın mermer konusunda stratejik bir önemi olduğunun altını çizen Vali Balkanlıoğlu, “Örneğin turizm amaçlı termal bölgedeki 5 bin hektar gibi büyük alanlar düşük bedellerle kapatılabiliyor. Bu sefer yatırımcılar gelsin diye bekliyoruz. İscehisar bizim için önemli bir ilçemizdir. İlçemizin Ankara-Afyonkarahisar yolu üzerinde bulunması ve OSB’nin anayola yakınlığı İscehisar’ın avantajları arasındadır. İscehisar’da zengin mermer ocaklarının var olması Afyonkarahisar’ın mermerde başkent olmasının en önemli bir sebebidir. İscehisar’daki mermerciler dünyaya mermerciliği öğreten kişilerdir. Hatta bir zamanlar İscehisar’dan mermer mezar taşı alan kişiler şimdi büyük mermer sanayicisi olmuşlardır. Bunun sebebi de İscehisar’daki mermer ustalarıdır. İscehisar’ın mermer konusunda stratejik bir önemi var. Bu yüzden mermerciliğin burada bitmemesi gerekiyor. Burada yapılan Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları ve faaliyete sunulacak olan Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Binası’na Valilik olarak da katkıda bulunduk. Bu yüzden bu OSB’nin bizim için önemi büyüktür. Aynı zamanda bölgenin kalkınması ve mermerciliğin devam etmesi için bu hususta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İscehisar’a ve Afyonkarahisar’a ekonomik anlamda bir adım daha attıracak olan Mermer İhtisas Organize Sanayi bölgesi ile OSB İdari Binasının hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindekiler açılışın ardından Ankara karayolu üzerinde bulunan ve İscehisar Kaymakamlığı tarafından yaptırılan Milli Mücadele tarihinden kesitlerden oluşan “İşgalden Kurtuluşa” adlı mozaik tabloda incelemede bulundu. (Kocatepe)