Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Arsa sahiplerine göre değil zemine göre imar verilmeli”

“Arsa sahiplerine göre değil zemine göre imar verilmeli”
“Arsa sahiplerine göre değil zemine göre imar verilmeli”

İl Genel Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grubu Üyesi Haydar Serdaroğlu, Dinar Depremi’nin yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Serdaroğlu, “Özellikle 1999 depreminden sonra çıkarılan mevzuatın bugün uygulanıp uygulanmadığı belirsizdir. Depreme karşı güçlü konutların ve işyerlerinin yapılması için hepimize görev düşmektedir. Unutmayalım insanları deprem değil çürük binalar öldürüyor. Özellikle belediye sınırları içerisindeki, arsalarda gerekli zemin etüdünün iyi yapılıp  zeminin binayı taşıyabilme özelliğine dikkat edilmelidir. Arsa sahiplerine göre değil, zemine göre imar düzenlenmelidir. Afyonkarahisar’ın eski yerleşim  yerlerindeki ahşap yapıların Kentsel dönüşüm planı içerisine alınıp alınmadığı, alındı ise nerelerin alındığı konusunda kamu oyunun bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
TOPLANMA YERLERİ AÇIKLANMALI
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında daha çok bilgi paylaşılması gerektiğini söyleyen Serdaroğlu, “Afyonkarahisar’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından çok sayıda eğitim veriliyor, afet bilinci aşılanıyor. Müdürlüğü-müzün çalışmaları doğrultusunda pek çok projeye imza atılıyor, ancak vatandaşın doğrudan dikkatini çekecek bilgilendirmelerin sık sık ve basın aracılığıyla yapılması gerekiyor. Mesela bir deprem anında toplanma yeri var mıdır, toplanma yerleri nereleridir, bu konuda bizim bilgimiz yok. Afet Müdürlüğümüz, yaptığı çalışmaları daha çok paylaşırsa ve bizi bilgilendirirse afet durumlarına karşı daha hazırlıklı olabiliriz” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN SEL DE
DESTEK VERDİ
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel de Haydar Serdaroğlu’na destek vererek, “Mutlaka Belediyelerimiz imar verirken çok dikkat etmesi gerekiyor. Ama maalesef Afyon için konuşmuyorum, Türkiye geneli için konuşuyorum bu konuya çok fazla hassasiyet gösterilmiyor. Dün Antalya’da 4,4 büyüklüğünde deprem oldu. Allah bizi afetlerden muhafaza etsin” diye konuştu.
FORE KAZIK UYARISI
İl Genel Meclisi MHP Grubu Başkanı ve MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz de “Karaaslan ile ilgili bir konuşma yapmıştım. Oraya kamu binaları yapılıyor. Fore kazıklı yapıldığı söyleniyor. Fore kazığının tutması için zeminin de sert olması gerekiyor. Buna izin veren arkadaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi

 

ÇEVRE PET İÇİN 3 RAPOR

İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı toplantılarının birinci birleşiminde Çevre Pet hakkındaki 3 rapor okundu

 

İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı toplantılarının birinci birleşimi, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda Sinanpaşa’da faaliyet gösteren Çevre Pet firması için 3 İl Müdürlüğü’nün raporları okundu.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü-Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporlarda işletmenin çevre kurallarına uymadığı belirtildi.

 

YENİ OTURMA DÜZENİ

İl Genel Meclisi’nde Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa eden üyeler dolayısıyla yeni bir oturma düzenine geçildi. Buna göre ön sıralarda AK Parti ve MHP’li üyeler yer alırken, Meral Akşener’in kuracağı partide siyasete devam edecek İGM Üyeleri, MHP Grubu’nun arkasında konumlandı.