Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arslan: Olası kazadan Belediye sorumlu olur

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, köy ve kasabalara giden yolcuların duraklarının iyileştirilip, araç muayene fiyatlarının makulleştirilmesi gerektiğini savundu. Arslan, Bayraktepe Mezarlığı yolundaki sıkıntılardan olası bir kazadan Belediye’nin sorumlu olacağını açıkladı

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, gündemi yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi.
“KURBAN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN”
Tüm İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan Arslan, “Ne yazık ki bu bayramı da buruk bir şekilde geçirdik. Koronavirüs sebebiyle bayramlarımızın eski tadı olmadı, olmuyor. İnşallah bu hastalıktan kurtulur ve normal yaşantımıza döneriz. Diğer taraftan İslam Dünyası kan ve gözyaşı içerisinde. Akan Müslüman kanı kesilen kurban kanından daha fazladır. Bu durumun bir an evvel son bulması için hepimizin üzerine düşeni yaparak İslam Birliğini kurmalı ve dünyada yeniden barışı ve adaleti tesis etmeliyiz. Yeryüzünde zulmün olmadığı, gözyaşlarının mutluluktan aktığı bir dünyaya vesile olması ümidiyle Kurban Bayramımız mübarek olsun.” dedi.
“BAYRAKTEPE MEZARLIK YOLU SIKINTILI”
Bayramların Türk İslam medeniyetinde sadece yaşayanlara değil hayatını kaybedenlere de bayram olduğunu belirten Arslan şu ifadelere yer verdi: “Özellikle arife ve bayram günlerinde kabir ziyareti yapılır. Belediyemiz de arifden önceki gün temizlik görevlilerine talimat vererek mezarlık yolu üzerindeki çöpleri toplatıyor. Ancak Bayraktepe Mezarlığı yolunun tek sıkıntısı çöpler değil. Yol kenarlarındaki topraklar, yola sarkan ağaç dalları, yol kenarlarında filizlenen ağaçlar trafik akışını olumsuz etkilemektedir. Bazı noktalarda iki araç geçişi bile zorlukla yapılmaktadır. Dolayısıyla bu durum kazalara sebebiyet vermektedir. Burada meydana gelen her kazadan belediye mesuldür, sorumludur. Allah rızası için şu yola bir bakın.”
“AĞAÇLARIN BUDAMAYA İHTİYACI VAR”
Şehir içi yollarda ağaçların yollara sarkan dallarından dolayı araçların yol kenarına yaklaşamadığını aktaran Arslan, “Mevcut durum trafik akışını olumsuz etkilemektedir. Yüz binlerce TL değerindeki araçların boyalarına zarar vermektedir. Gerekli budamaları derhal ve düzenli olarak yapılması gerekir. Kaldırımlarda da aynı sıkıntı vardır. İnsanlarımız sarkan ağaç dalları sebebiyle eğilerek yürüyebilmektedir. Özellikle kavşak noktalarındaki dikilen ağaçlar ve güller de titizlikle takip edilmeli, görüş alanını kapatmaması sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.
“KÖY VE KASABA YOLCULARINA KAPALI DURAKLAR YAPILMALI”
Yolcu indirme-bindirme duraklarının trafik akışını etkilemeyecek şekilde düzenlenmesi gerekliliğine değinen Arslan, “Köy ve kasabalardan gelen yolcuların durakları da iyileştirilmelidir. İnsanlarımızın araç beklerken güneşten ve yağıştan etkilenmeden bekleyebilecekleri kapalı duraklar yapılmalıdır. Bizce Belediyenin en büyük görevi yaşamı kolaylaştırmaktır. Söz konusu hususlar ise çok az masrafla yapılabilecek işlerdir. Sadece biraz hassasiyet ve insan merkezli bir bakış açısına ihtiyaç vardır.” dedi.
“ARAÇ MUAYENE ÜCRETİ BELİRLEME KRİTERİ NEDİR?”
Koronavirüsün sağlık kadar ekonomiyi de derinden etkilediğini dile getiren Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sıkıntılı süreçte artık her masraf kalemi sorgulanır hale gelmiştir. Bu bağlamda araç muayene ücreti adı altında TÜVTÜRK’ün almış olduğu ücret de haklı olarak tepkilere neden olmaktadır. Bilindiği gibi binek araçların iki yılda bir, ticari araçların ise her yıl muayene yaptırma zorunluluğu var. Sıra size geldiğinde 15-20 dakikalık bir kontrol için alınan ücret, egzoz muayenesi ile birlikte 410 TL’yi bulmaktadır. Bu fiyatı bakanlık mı yoksa şirket mi belirliyor? Fiyat hangi kriterlere göre belirleniyor? Şirketin hizmet sunuş şartları bakanlığınıza göre uygun mudur? Bilindiği gibi her hangi bir ikram da bulunulmadığı gibi en temel ihtiyaçlar bile (lavabo ve mescit gibi) karşılanmamaktadır. Ayrıca insanlarımız ne zaman çağrılacağını bilemediğinden hep tedirginlik içerisindedir. Sıralamanın insanların görebileceği şekilde dışarıda dijital bir tabela şeklinde bulunması sizce de uygun değil midir? Bu ve gerekli diğer şartların yerine getirilmesi konusunda denetimler yapılmakta mıdır? Ulaştırma Bakanlığının gerekli düzenlemeleri yaparak mağduriyetleri ortadan kaldırmasını bekliyoruz.”