Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Artık Afyon Dünya’nın dikkatini çekiyor”

“Artık Afyon Dünya’nın dikkatini çekiyor”

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. DR. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da gerçek anlamda çevre adına çok güzel şeyler yapıldığını kaydederek, “Afyonkarahisar artık bazı Tabiat Parkları ve mesire alanlarıyla dünyanın dikkatini çekmeye başlıyor. Bunun örnekleri Akdağ Tabiat Parkı ve Frig Vadisidir” dedi.

 

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutladı.

“EN ÇEVRECİ HÜKÜMET AK PARTİ HÜKÜMETİ”

Dünyada en çevreci hükümet AK Parti hükümeti olduğuna dikkat çeken Eroğlu, “Cumhurbaşkanımız 7 Mart 1994 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildiğinde tüm Türkiye’de ve İstanbul’da bir çevre felaketi vardı. Koku, susuzluk, hava kirliliği ve insanlar dışarıya çıkarken gaz maskesi takmadan çıkamazdı. Biz İstanbul’da yönetimi almadan önce Ümraniye Hekimbaşı’nda vahşi depolama alanında bir patlama olmuş ve 38 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bütün caddeler çöp dağları ile doluydu. Bütün lağım suları caddelerden akıyordu. Haliç fevkalade kirliydi. Gerçekten o dönem çok büyük bir felaket söz konusuydu. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk defa çevre faaliyetine İstanbul’da başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken ilk adımlarını attı. Yıldırım hızıyla susuzluğu çözdü. Yıllardır devam eden su sorunu ortadan kalktı. Neticede İstanbul’un havası değiştiği fevkalade bir değişiklik yaşandı ve neticede çok güzel bir şehir oldu. Bir gün bana İstanbul’da neden ağaç olmadığını sordular. Ben de dedim ki ‘insanlar içmeye su bulamıyor, ağacı nasıl sulasınlar’ dedim. Atık sularla ağaç mı sulanır? Biz bundan sonra büyük bir ağaçlandırma seferberliği başlattık ve bu seferberlikte milli ağaçlandırma seferberliği oldu.” dedi.

“KATI ATIK BERTARAF TESİSİ DÜNYAYA ÖRNEK”

Milletvekili Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da yürütülen çevre çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akarçay’ın reklarasyonu öncesi tüm atık suların Akarçay’a aktığını hatırlatan Eroğlu şöyle konuştu: “Tüm atık suların Akarçay’a akması nedeniyle Akarçay’ın adı ‘Kokarçay’ diye anılmaktaydı. Biz evvela tüm Afyonkarahisar’da atık suları toplayarak dünyanın en ileri Atık Su Arıtma Tesisini kurduk. Ayrıca tüm çöpler çevreye atılırken ilk defa Afyonkarahisar’da birçok büyük şehirden önce Katı Atık Bertaraf Tesisini kurduk. Burhanettin Çoban’ın Belediye Başkanlığı döneminde katı atıklardan yani çöpten elektrik üreten bir tesis kuruldu. Bu tesis dünyaya örnek nitelikte bir tesistir. Bu tesise tüm köylerimiz bağlandı. Dinar ve o bölgede ki katı atıkların toplanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe olarak para gönderilmiştir. Ali Beyin bu çalışmada katkısı büyük olmuştur. Aktarma Merkezi kurularak Türkiye de ilk defa böylece köylerden, beldelerine kadar çöplerin toplanıldığı bir sistem kurulmuş oldu.”

“AFYON’DA YEŞİL ORANI YÜZ KATINA ÇIKTI”

Afyonkarahisar’da 107 milyon adet fidanın toprakla buluştuğunu belirten Eroğlu şunları söyledi:

“Tüm yol kenarları, okul bahçeleri her yeri ağaçlandırıyoruz. Türkiye de ilk defa damlamalı sudan orman oluşturulamayan yerde orman teşkil ettik. Beş tane şehir ormanı, 12 adet bal ormanı, 21 mesirelik inşa ettik. Afyonkarahisar’da gerçek anlamda çevre adına çok güzel şeyler yapıldı. Bambaşka güzellikler oldu. Afyonkarahisar’da yeşil olan miktar belki yüz katına çıktı. Afyonkarahisar artık bazı Tabiat Parkları ve mesire alanlarıyla dünyanın dikkatini çekmeye başlıyor. Bunun örnekleri Akdağ Tabiat Parkı ve Frig Vadisidir. Akarçay Reklarasyon çalışmamız, Zafer Ormanı, 26 Ağustos Tabiat Parkı v.s bunların örnekleridir. İnşallah bu çalışmalar devam edecek. Afyonkarahisar çok daha gelişip değişecektir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi