Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Artık ikinci el kıyafet satışları başladı”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, kötü ekonomi yönetimi sonucu akaryakıta, elektriğe, doğalgaz ve hemen her şeye fahiş zam geldiğini söyleyerek, “Ekonomik kriz vatandaşın alım gücünü vurdu. Öyle ki tekstil devi firmalar ikinci el kıyafet satışına başladı” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi.
“6 PARTİ LİDERİ ÜLKE MENFAATLERİ İÇİN BİRARAYA GELDİ”
Muhammed Mısırlıoğlu, 6 ayrı siyasi parti liderinin bir araya gelmesiyle “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” zeminine en güçlü harcın atıldığını söyledi. Mısırlıoğlu, “Farklı görüş ve düşüncelerden parti liderleri ülke menfaati için amasız fakatsız bir araya gelmişlerdir. Milletimiz 2023 ya da daha önce yapılacak seçimde bu ucube sistemden kurtulacaktır. Yapılacak seçimler demokrasinin tam ve kamil uygulanmasının, liyakatsizlikle, liyakat kavramının yeniden ihdas edilmesinin, yandaşlıkla kayırmacılığın ortadan kaldırılacağı bir tartıya çıkmak olacaktır. O tartıda da Sayın Erdoğan’ın temsil ettiği partili Cumhurbaşkanlığı sistemi, milletimizin oylarıyla ortadan kalkacaktır. Millet İttifakı’na ve Milletimize hayırlı olsun.” dedi.
“TEKSTİL DEVLERİ İKİNCİ
EL KIYAFET SATIŞINA BAŞLADI”
Ekonomik sıkıntılardan söz eden Mısırlıoğlu, “Enflasyondaki artışla alım gücü düşen vatandaşımız için artık yeni kıyafet almak hayal oldu. Firmalar artık ikinci el ürün satıyor. Türkiye’nin dev giyim mağazaları internet sitesinde ikinci el kıyafetler satmaya başladı. 20 yıl AKP iktidarının tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği durumun ve sayelerinde sözde şahlanan ekonomimizin özeti. Enflasyon, dolar kuru, zamlar derken Türkiye’de hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Ekonomik kriz vatandaşın alım gücünü vurdu. Öyle ki tekstil devi firmalar ikinci el kıyafet satışına başladı.” diye konuştu.
“HERŞEYE FAHİŞ ZAM YAPILDI”
Kötü ekonomi yönetimi sonucu akaryakıta, elektriğe, doğal gaz ve hemen her şeye fahiş zam geldiğini söyleyen Mısırlıoğlu, “Hayat akışını direk olarak etkileyen her şeye zam yaptınız. Bu bir ekonomik kriz değildir; bu bir yönetim zafiyetidir. Kamu kaynaklarını yatırıma dönüştürürken yandaşı zengin etme hevesine kurban giden hükümetin berbat finalidir. 2002 yılında AKP iktidara geldiğinde bir çeyrek altın 35 TL idi. Bugün bir kilo patlıcan 40 TL. Ülkeyi getirdikleri durum ortada. 2017 yılında istikrar için oy isteyenler bu güne kadar geçen zamanda milletimizi istikrarla yokluğa, yoksulluğa ve umutsuzluğa sürüklediler. İnsanımız üç kuruş verilen zamla geçinemiyor, tenceresini kaynatamıyor. Vatandaşımız akşam pazardan aldığı artık ürünleri evine götürüyor. AKP hala yüzde 7 KDV indirimi ile vatandaşın aklıyla alay ediyor. Gıda enflasyonu yüzde 55, KDV indirimi yüzde 7’dir. Cuma günü zincir marketlerde yumurta 38 TL idi. KDV indirimi açıklandıktan bir kaç saat sonra 46 TL. KDV indirimi dün yürürlüğe girince fiyat 42 TL. En temek beslenme ürünü yumurta cep yakıyor. Dar gelirli; ailede herkese birer yumurta alıp yediremiyor. Başta yem, akaryakıt ve elektrik olmak üzere üreticinin maliyeti katlandı. Gıdaların KDV’si yüzde 1’e indirilirken kırmızı etinki yüzde 18’e çıkarıldı, bu nasıl mantık? Anlamakta zorlanıyoruz. KDV indirimi milletimizin derdine derman olmaz. Akşam pazarlarında çıkma ürünü dahi alamayıp yere atılanları toplayanları görünce KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin bu manzaranın yanında anlamı kalmıyor. Vatandaşımızın derdine çare olmak isteniyorsa yapılan zamlar geri alınmalıdır. Maliyetler düşürülmeden fiyatlar düşmez.” şeklinde konuştu.
“TARLADA SORUN
ÇÖZÜLMEDEN FİYAT DÜŞMEZ”
Gıdadaki fiyat artışının tek nedeninin yüzde 8 KDV olmadığını, bu nedenle vergide yapılan yüzde 7 indirimin geçici olarak gıda fiyatlarını birkaç puan düşürebileceğini belirten Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Ama kalıcı olarak fiyatların düşmesini sağlamaz. Gıda fiyatlarının artışındaki en büyük faktör yüksek girdi maliyetleri. Mazot, gübre, tohum, ilaç, sulama elektriğinin fiyatı düşürülmeden ve üretim artırılmadan gıda fiyatlarının düşmesini beklemek hayal olur. Sorun tarlada yaşanıyor. Tarladaki sorunu çözmeden gıda fiyatlarını düşürmek mümkün olmayacaktır. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, yeni ekonomi paketini açıklarken fiyat artışlarını önlemek için Enflasyonla Mücadele Timi oluşturulacağını söylemiştir. Uzaktan algılama, gıda komitesi ve daha birçok masa başı önlem gibi Enflasyonla Mücadele Timi’nin de fiyatların düşürülmesine çare olmayacağını söyleyebiliriz. Polisiye tedbirle gıda fiyatları düşmez. Örtü altı bir dekar domates üretimi için 6 Şubat 2021 tarihinde toplam giderler 25 bin 250 TL idi. 31 Ocak 2022 tarihi itibariyle 60 bin 200 TL’ye çıktı. Yani son 1 yılda 1 dekar domates üretiminde kullanılan giderlerdeki fiyat artışı ortalama yüzde 138 oldu. Tarla üretiminin olmadığı bu aylarda pazarda, manavda, markette aldığınız domates, biber, patlıcan, kabak gibi ürünlerin hepsi seralarda üretiliyor. Bu nedenle fiyatları normal zamandaki fiyatların çok üstündedir.”
“AFYON HALKININ
PARALARI ÇARÇUR EDİLDİ”
Kış koşullarına bağlı olarak bozulan yollar ve kaldırımların Afyonkarahisar halkının parasının çarçur edildiğine gösterge olduğunu belirten Mısırlıoğlu, “Daha bir yıl dolmadan bozulan yol ve kaldırımlar Belediyenin kontrolsüzlüğümün bir eseridir. Zemin tesviyesi düzgün yapılmadan yapılan yol ve kaldırımların bir yıl olmadan geldiği nokta ortada. Sizin için önemli değil bir daha olmadı bir daha yaparsınız parası cebinizden çıkmayacak tabi, vatandaşımızın cebinden çıkacak. Yazıktır, günahtır milletimizin parasına. Avrupa ülkelerine turistik gezi yapacağınıza kış şartların ağır geçtiği kuzey ülkelerine gidin araştırın bakalım, orada yapılan yollar ve kaldırımlar nasıl yapılıyor. Nasıl yıllarca bozulmuyor.” ifadelerine yer verdi.
“AFJET’TE ISINMA
SORUNLARI DEVAM EDİYOR”
Muhammed Mısırlıoğlu, akaryakıt, doğal gaz ve elektrik zamları ile boğuşan vatandaşın AFJET’in yapmış olduğu yüzde 35 zam sonucu emekli, işçi dar gelirlinin perişan olduğunu belirtti. Mısırlıoğlu, “Afyonkarahisar’ın bir bölümüne sıcak su ile ısınma hizmeti veren AFJET’te vatandaşın ısınamama sorunu devam ediyor. Emeklimize layık görülen yüzde 25 zam bir tarafta bir tarafta diğer tarafta doğru dürüst ısınamazanken yapılan yüzde 35 AFJET zammı diğer tarafta. Üstelik yetersiz ısı konusunda suçu kendinde görmeyip vatandaşı sorumlu tutan AFJET yönetimi halkımıza saç baş yolduruyor. Derhal ve ivedilikle AFJET zammı makul seviyeye çekilmelidir.” dedi.
“İLİMİZDE LİYAKATSİZ
MÜDÜRLER GÖREV YAPIYOR”
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar’ı eleştiren Mısırlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Biz İl Milli Eğitim Müdürümüz gibi liyakatsiz bazı kurum müdürlerinin ilimizde görev yaptığını ve bu müdürlerin ilimize verdikleri zararları defalarca dile getirdik. On yıldır ilimizde görev yapan Milli Eğitim Müdürü ilimiz eğitimini 20 yıl geriye götürmüştür. Yapılan yanlışlar ve söylenen sözün nereye varacağını bilmeden söylenen sözler Afyonkarahisar’ımıza zarar vermektedir. Bunun son örneğini İl Tarım ve Orman Müdürümüz verdi. Kayseri ile Afyon, sucuk için karşı karşıya geldi. Afyon Tarım ve Orman Müdürü, ‘Kayseri’den 8-9 kat fazla sucuk üretiyoruz.’ dedi. Bu söylem iki kenti karşı karşıya getirebilecek ve insanlarımızı tahrik edecektir. Ülkemiz bir bütündür. Her kentin kendine has özellikleri ve değerleri vardır. Mukayese kentler arasında yapılmamalı eğer bir başarınız varsa kendi başarı grafiğiniz ekseninde yapılmalıdır. Bu tür açıklamaların bir il müdürü tarafından yapılması doğru değil. Sayın Müdür şov değil görevini layıki ile yapmalıdır. Atalarımız bile on defa düşün bir defa söyle demişlerdir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi İYİ Parti iktidarında liyakat sahibi kişiler görev yapacaktır. Hakketiğimiz bir Türkiye’ye kavuşmak için, millet bizi çağırıyor. Türkiye sahipsiz değil. Milletimiz çaresiz değil. Biz hazırız. Liyakatli kadrolarımızla, projelerimizle, çözümlerimizle; Biz hazırız. İYİ Parti kadroları hazırdır.” diye konuştu.
>> Ş. Cünyet BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti