Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonların gözü bu sorunun cevabında, asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte konuya ilişkin en net yanıtlar.

Milyonların gözü bu sorunun

Asgari ücret için geri sayım devam ediyor. Yüzde 40, 50, 60 gibi oranların konuşulduğu asgari ücret artışında kararın ne olacağı gündemin en çok merak edilenleri arasında. Uzmanlara göre uzun süredir devam eden bekleyiş, konuya dair çok sayıda manipülasyonu da beraberinde getirdi. Bilgi kirliliğine işaret eden çok sayıda sosyal medya paylaşımı gündeme geldi. Peki gerçekte asgari ücret ne kadar olacak, asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte konuya ilişkin en net yanıtlar.

 

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

Asgari ücret için geri sayım sürüyor. Süreç, doğal akışı içerisinde devam ederken kamuoyunun gözleri de çıkacak sonuç üzerine çevrildi. En nihayetinde ise asgari ücret için mesai sürüyor ve görüşmeler devam ediyor. Son bilgilere göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 3. kez toplanacak. Artık yılın son günlerine giriliyor, peki asgari ücret ne zaman açıklanacak?

 

Asgari ücret ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt çok uzak değil.  Akıllardaki asıl soru ise ücret artışının ne olacağı? 2023 için asgari ücret brüt 13.414,50 TL ve net 11.402 TL şeklinde. Ücretin enflasyonun altında olmayacağını sıkça ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışanların yüzlerini güldürüyor. Asgari ücret ne zaman açıklanacak sorusu da yanıt buluyor.

 

Asgari ücret için görüşmeler sürerken nihai açıklamanın 2023 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Yılın tamamlanmasına günler kala, asgari ücretin açıklanmak üzere olduğu belirtiliyor.

 

2024 ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

 

2023 yılı asgari ücreti, 22 Aralık 2022’de açıklanmıştı. Buradan hareketle 2024 asgari ücreti de kısa süre içerisinde belli olacak. Gözler 25-29 Aralık tarihlerine çevrildi, zira uzmanlara göre ücret ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı bu 5 günlük tarih aralığı olabilir. 31 Aralık’tan önce açıklamanın geleceğini de belirtelim.

Peki 2024 yılı asgari ücreti ne zaman geçerli olacak? Süreç 31 Aralık’tan önce açıklama ve Resmi Gazete’de yayımlanma şeklinde ilerlerken 1 Ocak 2024 itibarıyla belirlenen rakam geçerlilik kazanacak.

 

YENİ ASGARİ ÜCRET NE OLACAK?

 

Yeni asgari ücret ne olacak konusu da gündemdekini sıcak yerini koruyor. Zam senaryoları yüzde 40-55 arasında sıralanırken yüzde 50’lik olası zamda ücretin 17.103 TL’ye (brüt asgari ücret 20.121 TL olacak şekilde) yükseleceği ifade ediliyor. Diğer yandan görüşler bunun sürpriz olabileceği yönünde ve yüzde 45 gibi bir zam oranının daha fazla öne çıktığı konuşuluyor.

 

Öte yandan asgari ücrete ara zam tartışmaları da devam ediyor. 2024 yılı içerisinde bir ara zam olacak mı sorusu şimdilik yanıtsız, ancak konuya ilişkin isimlerin büyük kısmı bu konuda beklentinin zayıf olduğunu kaydediyor.

 

2023 yılında asgari ücrete ara zam yapılmıştı. Haziran ayında belirlenen asgari ücret ara zam oranı ile birlikte yeni maaşlar Temmuz ayında yatırılmaya başlandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti