Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aşırı tüketim, çevre göstergelerini bozdu

Bu haberin fotoğrafı yok
Aşırı tüketim, çevre göstergelerini bozdu

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Tahran’da; ev sahibi ülkenin yanı sıra Suriye, Irak ve Katar’dan çevre bakanları ve temsilcilerin yer aldığı “http://m.kocatepegazetesi.com/”Çevre ve Meteoroloji Alanında İşbirliği 2. Bakanlar Konseyi Toplantısı”http://m.kocatepegazetesi.com/”na iştirak etti

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Eroğlu; “http://m.kocatepegazetesi.com/”Nüfusun artması ve küresel ekonominin genişlemesine paralel olarak tabii kaynaklar üzerindeki baskının giderek arttığını ve aşırı tüketimle birlikte temel çevre göstergelerinin bozulduğunu”http://m.kocatepegazetesi.com/” söyledi.
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Günümüzde bütün yakıcılığı ile kendini hissettiren çevre problemleri, küresel ve bölgesel ölçekte dünyamızı ve yaşam kalitemizi etkilemektedir”http://m.kocatepegazetesi.com/” diyen Eroğlu, iklim değişikliği, kuraklık ve çölleşme, ormansızlaşma, biyo çeşitliliğin azalması, hava kirliliği ve asit yağmurları, su kıtlığı, atık su, katı atık ve tehlikeli atıklarla mücadelenin çevre problemlerinin en önemlileri olduğunu belirtti. Bakan Eroğlu, bölgesel ve küresel ölçekteki bu problemlerle yine bölgesel ve küresel işbirliğiyle mücadele edilebileceğini kaydetti.
Türkiye’nin son dönemlerdeki yasal düzenlemeler ve yatırımlar sayesinde yerel çevre problemleriyle mücadelede büyük ölçüde başarı sağladığını ifade eden Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bölgesel ve küresel ölçekte yürütülen çalışmalara destek olan Türkiye, bölgemizin önümüzdeki 100 yıllık dönemde yaşanması muhtemel çevre problemlerini tespit ederek gerekli önlemleri de oluşturmaya çalışmaktadır”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
Bakan Eroğlu, meteorolojik ve hidrolojik kaynaklı afetlerin bütün dünyada çok sayıda insanın ölümüne ve ciddi maddi kayıplara yol açtığını belirterek, artan olağanüstü hava olaylarının, fırtınaların, seller ve kuraklıkların tarımsal verimliliği ve üretim miktarını etkilediğini, tarım ve hayvanlardaki hastalıkların artmasına sebep olduğunu söyledi.
Türkiye’nin, meteoroloji alanında da bölgesel ve uluslararası işbirliğine büyük önem verdiğini anlatan Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Türkiye’nin eğitim merkezlerinde 84 ülkeden 358 kursiyere eğitim verildiğini ve konuya ilişkin milletlerarası çeşitli toplantılara ev sahipliği yaptığını”http://m.kocatepegazetesi.com/” bildirdi.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ayrıca, ciddi bir çevre problemi olan çölleşmenin dünyadaki dört milyar hektardan fazla alan ve 110 ülkede yaşayan 1,2 milyar insanın hayatını doğrudan tehdit ettiğini belirterek, bu problemin ekonomiyi ve kalkınmayı da olumsuz etkilediğini söyledi.
Bakan Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Dünyada orman varlığının azalmasına karşın, envanter sonuçlarına göre son 30 yılda orman varlığımız 1,2 milyon hektar artarak 21,4 milyon hektara ulaşmıştır”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
Türkiye’de büyük ölçekli ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları yürütüldüğünü ifade eden Eroğlu, bu gaye doğrultusunda “http://m.kocatepegazetesi.com/”Ulusal Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği”http://m.kocatepegazetesi.com/” başlatıldığını söyledi.
Eylem planına göre 2008-2012 arasında 2,3 milyon hektarlık alanda ağaçlandırma, ormanların iyileştirilmesi ve erozyon kontrolü çalışmasının öngörüldüğünü anlatan Eroğlu, bu kapsamda 2,3 milyar fidanın toprakla buluşturulacağını belirtti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti