Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Aşure dağıtımına değil kolaycılığa karşıyız”

Bu haberin fotoğrafı yok

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya aşure dağıtımını değil, aşure dağıtımıyla sınırlı kalınmasına karşı olduğunu
söyledi. İnkaya, “Aşure dağıtımına değil, kolaycılığa karşıyız” dedi

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya önceki gün düzenlediği basın toplantısında Belediye’nin 27 ayrı noktada yaptığı aşure dağıtımına getirdiği eleştirilere karşı yapılan eleştirileri cevaplandırdı. İnkaya, “Aşure dağıtımına değil kolaycılığa karşıyız” dedi.
İl Başkanı İnkaya, Kocatepe Gazetesi muhabirine aşure dağıtımında “maksadın aşıldığı” yönündeki eleştirisine karşı yapılan eleştirileri değerlendirdi. Çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede yaşandığına dikkat çeken İnkaya şöyle konuştu:
“Hem milli hem dini bir gelenek ve göreneğimiz olan aşure yapım, dağıtım ve ikramına kesinlikle karşı değiliz. Biz Afyonkarahisar Belediyesi’nin 27 ayrı noktada yaptığı aşure dağıtımının fazlalığından söz ettik. Esas dikkat çekmek istediğimiz konu mahallerde ihtiyaç olan halkın katıldığı özellikle de kadınlara ve çocuklara yönelik etkinliklerin daha çok düzenlenmesi gerektiğidir. Şu anda bir takım etkinlikler düzenleniyor ama bunların az olduğunu söylemek istedik. Bunlara dikkat çekmek istedik. Yoksa karşı değiliz. Geleneksel etkinlikler icra edilirken ihtiyaç duyulan etkinliklere de ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etmek istedik. Geçmişte adetlerimiz gereğince çocukların oynadıkları oyunların mahallelerde yarış haline dönüştürülmesi gerektiğini söyledik. Annelerin kendi aralarında yemek pişirme, sunum gibi dikiş, nakış, süsleme, oya gibi işlerin yarışmalara dönüşmesine dikkat çekmeyi amaçladık. Evet, aşure elbette yapılmalı ve dağıtılmalı. Ama biraz işin kolayına kaçılıp efendim aşureyi kaynatıp, üzerini süsleyip bol bol dağıtalım mantığına dikkat çektim. Aşure dağıtımına değil kolaycılığa karşıyız. Biz halka inilip halkın sosyal yaşantısına bir nebze de olsa katkı da bulunulmasını istiyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti