Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atık materyal defilesi tam not aldı

Atık materyal defilesi tam not aldı

Naime Gevher Anaokulu 4 Yaş İnci Taneleri Sınıfı öğrencilerinin velileri ve öğretmenlerinin desteğiyle hazırladıkları Atık Materyal Defilesi tam not aldı

Naime Gevher Anaokulu öğretmen ve öğrencilerinin Değerler Eğitimi Projesi kapsamında hazırladığı “Sıfır Atık, Sıfır Kayıp” isimli Proje Sergisi ve Atık Materyal Defilesi 30 Kasım Cumartesi günü öğleden sonra Park Afyon AVM’de gerçekleştirildi.
“AMAÇ SIFIR ATIK BİLİNCİ OLUŞTURMAK”
Naime Gevher Anaokulu 4 Yaş Grubu İnce Taneleri Sınıfı Öğretmeni Proje Sorumlusu Zeliha Yağız, Atık Materyal Defilesi öncesi proje hakkında bilgi verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen Değerler Eğitimi Projesi doğrultusunda Kasım ayı sorumluluk çalışmasını sıfır atık olarak belirlediklerini aktaran Yağız, “Günümüzde çevre bilinci ve doğaya sahip çıkma anlamında sıfır atıkla ilgili çok etkinlikler yapılıyor. Bizde bu konuya destek verip sosyal farkındalık oluşturmak, öğrencilerimizi, velilerimizi, halkımızı bu vesile ile bilinçlendirmek istedik. Sorumluluğumuza velilerimize uzmanlar tarafından verilen sıfır atık semineriyle başladık. Pil ve atık yağ toplama işlemleri gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi de bilgilendirdikten sonra velilerimizden atık materyallerden sergilenecek ürünler çalışılmasını istedik. Atık materyallerden oyuncaklar, tablolar, masa üstü oyuncaklar tasarlandı. Bu çalışmalarla ilgili bir gün ziyarete açık tutacağımız sergimiz ve atık materyallerden velilerimizce hazırlanan tasarımlardan oluşan defilemizi gerçekleştireceğiz.” dedi.
ATIK MATERYAL DEFİLESİ VE SERGİ BEĞENİLDİ
Defile öncesi konuklara hitap eden Naime Gevher Anaokulu Müdürü Füsun Kalafat, “Sıfır Atık, Sıfır Kayıp” isimli proje Sergisi ve Atık Materyal Defilesi ile öğrencilerle ailelerini bilinçlendirmek istediklerini kaydetti. Tüketim çılgınlığının önüne geçmeyi de amaçladıklarını aktaran Kalafat, “Sıfır Atık, Sıfır Kayıp sloganı ile çıktığımız bu yolda farklı farkındalık çalışmalarıyla toplumu bilinçlendirmeye devam etmeyi hedefliyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
AKÜ Afyon ve Çay MYO Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişim Programı Öğretim Görevlisi Ümmü Gülsüm Ünlü de günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Program miniklerin özel tasarım atık materyallerden oluşan kıyafet defilesi ve proje sergisi ile tamamlandı. Defilede sergilenen atık materyal kıyafetler ve atık materyallerden hazırlanan sergi beğeni topladı. Sergi açılış kurdelesini İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın kesti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi