Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrupa şartlarını aşan tesis – Kocatepe Gazetesi

Avrupa şartlarını aşan tesis – Kocatepe Gazetesi
Avrupa şartlarını aşan tesis

Vali Balkanlıoğlu’ndan, Ballıpınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğine ziyaret

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Avrupa’nın en iyi diş polikliniği” ünvanını Afyonkarahisar’a kazandıran
Ballıpınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’ni ziyaret etti. Poliklinik sahibi Dr. Nevzat Ballıpınar tarafından
karşılanan Vali Balkanlıoğlu, başarılı çalışmalarından dolayı Dr. Ballıpınar’ı tebrik etti

Ziyaret sırasında Ballıpınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde yapılan iş ve işlemler hakkında bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu, Diş hekimliği ve diş tedavisi yönünden Afyonkarahisar’a bir çok yenilik ve teknoloji kazandıran, Türkiye ölçeğinde en güzel sistemi kuran Dr. Nevzat Ballıpınar’ı kutladı.
Baş döndürcü bir mekan
Vali Balkanlıoğlu, “Yapılan tedavileri sistemde görüp izledim. Avrupa şartlarının da üzerinde bir sisteme sahip Ballıpınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinin Afyonkarahisar’da olması bizlere gurur veriyor. Gerek teknolojisi, gerekse ekipman donanımıyla baş döndürücü bir mekan. Teknolojiyi iyi takip edip kazancının bir bölümünü bu teknolojiyi yakalamak için harcayan Ballıpınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği sahibi Dr. Nevzat Ballıpınar’ı kutluyorum. Herkes işini bu şekilde iyi yapmalı ve işi ne ise onu yapmalı. İşinde başarılı olabilmek için gelişmeleri takip etmek, teknolojiye ayak uydurmak gerek. Bunun en güzel örneğini burada gördüm. Lazer sistemiyle, gerek diş tedavileri gerekse cilt tedavilerinin tümü yapılıyor. Kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Diş hekimliği fakültelerinde
bulunmayan teknoloji Afyon’da
Ballıpınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğindeki faaliyetleri ve yeni teknolojileri hakkında bilgiler veren Dr. Nevzat Ballıpınar, Vali Balkanlıoğlu’nun ziyaretinden onur ve mutluluk duyduğunu belirterek, ziyaretin kendilerine çalışma şevki verdiğini söyledi.
Son sistem teknolojik cihazları ile Afyonkarahisar’da hastalarına hizmet vermekten mutluluk duyduğunu belirten ve 40 yıldır diş hekimliği yaptığını söyleyen Dr. Nevzat Ballıpınar, “Hiç bir masraftan kaçınmadan, Afyonkarahisar’a hizmet amacıyla, diş hekimliği fakültelerinde dahi bulunmayan teknolojiyi şehrimize taşıdık.” diye konuştu.
Lazer tedavileri geçekleştiriliyor
Özel İdare İşhanı’nın 1. katında, 30 metrekarelik bölümü VİP alan olmak üzere toplam 600 metrekarelik alanda hizmet veren Ballıpınar Diş Polikliniği dünyanın en gelişmiş diş hekimliği cihazları ile donatıldığını belirten Ballıpınar; “Otomatik olarak sterilizasyon sağlayan üniteler bugün Türkiye’de hizmet veren diş hekimliği fakültelerinde dahi bulunmuyor. Dişlerde meydana gelebilecek kırık yoğunluğunun dahi ölçülebildiği poliklinikte Apex locater yapılabiliyor. Tüm ünitelerinde implant yapılabilen poliklinikte hepsi de anti bakteriyel şekilde döşenmiş toplam 9 ünite bulunuyor. Altın ve platin kaplamalı başlıklara sahip olan tam sterilize cihazlarla lazer tedavileri gerçekleştirilebiliyor.” şeklinde konuştu.
Teknoloji ve hijyene büyük yatırım yaptık
Lazerle her türlü tedaviyi çok kısa bir zaman içerisinde yaptıklarını belirten Dr. Nevzat Ballıpınar, tendeki tüm lekeleri, benleri, yara izlerini, ciltleri varisleri lazer tedavisiyle giderdiklerini söyledi. Teknoloji ve hijyene büyük yatırım yaptığını belirten Dr.Ballıpınar; “Klinikte, iki boyutlu ve üç boyutlu film makineleri ile en doğru teşhisi koyarak hastalara güven veriyoruz. Ayrıca klinikteki lazer sistemi de diş etleri ve dişteki bazı hastalıkların kolay yok olmasını sağlıyoruz. Lazer diş hekimliği çok yeni ama biz epey bir yol kat ettik. Bu lazer parametrelerini değiştirerek 80 ile 100 çeşit iş yapabiliyoruz. Bu sert doku lazer’i olduğu için yumuşak doku lazeri de olabiliyor. Biz bir çocuğun dişlerini temizlerken iğne vurarak ve vurmadan temizliyorduk. Ancak çocukların ve büyüklerin canı yandığı için vatandaşlardan talep geldi ve bizde bu makinemizi getirdik” dedi.
Uzmanlarla birlikte
bir kompleks oluşturduk
İmplant ameliyatları sonrasında yaşanan apse, şişlik, ödem gibi durumların artık söz konusu olmayacağını anlatan Ballıpınar, “En fazla önem verdiğimiz şey steril ortam. Bu nedenle 2010 yılında 59 bin Euroluk bir sterilizasyon cihazını birbirinin yedeği olması amacıyla iki tane birden getirdik. Oysa ki bu cihazın teki bile pek çok diş hekimliği fakültesinde bulunmuyor.” dedi.
Türkiye’de ilk defa ağız içi, ağız dışı ve yüzdeki bir takım dermatolojik hempistlerin geldiğini de söyleyen Dr. Ballıpınar: “Bu işin uzman arkadaşlarımız ile birlikte biz yüzde bulunan lekeler, yüzdeki kırışıklıklar, ağız etrafındaki dokuların gevşemesi, dudağın üzerindeki bulunan küçük damar ağları, benler, göz etrafındaki kırışıklıklar, renkleşmesine müdahale ediyoruz. Tabi ki bizde kliniğimize uzman getirerek uzmanlarla birlikte bir kompleks oluşturduk. Sırf diş hekimliği değil birazcık da estetikle buluştuk. Tabiî ki yeterli eğitim, donanım, tecrübe birikiminden sonra bu işlemi gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu. Dr. Ballıpınar’ın faaliyetlerini dinleyen ve takdir eden Vali Balkanlıoğlu, Diş tedavi koltuğuna oturarak, dişlerini muayene ettirdi. (Kocatepe)