Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avsever, Kocatepe’yi ağaçlandırma çalışmasına yardım bekliyor

Ali Avsever, Başkomutanlık Meydan

Ali Avsever, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100’ncü yılı nedeniyle 137 bin şehidimizin yattığı Kocatepe Başkomutanlık Tarihi Milli Parkını ağaçlandırmayı hedeflediğini belirtti. Avsever, “Bu amaçla 2021 yılında 700 kadar fidanımı bölgeye bağışladım ve şu anda 10 bin yeni fidanın hazırlığı içerisindeyim. Bu hayalimin
gerçekleşebilmesi için yetiştireceğim 10 bin fidanın uygun bakım koşulları altında toprakla buluşmasının sağlanması konusunda yardım rica ediyorum” dedi.

Emekli Albay Ali Avsever, Muğla’nın Datça ilçesinde yaklaşık 15 yıldır tohumdan fidana 10 bin ağaç yetiştirerek yurt genelinde muhtelif Belediye ve muhtarlıklara yetiştirdiği fidanları bağışladığını açıkladı.
YENİ HEDEF KOCATEPE’NİN AĞAÇLANDIRILMASI
Konu hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi veren Ali Avsever, Türk ordusunun muvazzaf bir subayı olarak yıllarca uğruna canla başla çalıştığı ülkesinin ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla ağaç yetiştirdiğini vurguladı. Avsever şunları kaydetti: “Şimdiki hedefim ise Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yılı münasebeti sebebiyle 137.000 şehidimizin yattığı Kocatepe Başkomutanlık Tarihi Milli Parkını ağaçlandırmaktır. Bu amaçla 2021 yılında 700 kadar fidanımı bölgeye bağışladım ve şu anda da limon servi, andız türlerinden olan 10 bin yeni fidanın hazırlığı içerisindeyim. Bu hayalimin gerçekleşebilmesi için yetiştireceğim 10 bin fidanın uygun bakım koşulları altında toprakla buluşmasının sağlanması konusunda yardım rica ediyorum. Yapılacak projeye göre daha fazla fidan gerekecek olursa bunun için de hazırım.”
AVSEVER BİNLERCE FİDANI BAĞIŞLADI
Avsever sözlerini şimdiye kadar yetiştirdiği fidanları bağışladığı yerleri bildirerek tamamladı: “Şimdiye kadar yetiştirdiğim fidanları bağışladığım yerler: 2015 yılında 500 adet Datça Hava Radar Üssü, 2017 yılında 60 adet Uşaklılar Tatil Sitesi, 2020 yılında 2 bin 300 adet Yatağan Belediyesi, bin adet Uşak Susuzören Köyü Muhtarlığı, 70 adet Datça Devlet Hastanesi, 600 adet Uşak’ın Sivaslı Belediyesi, 500 adet Uşak Belediye Başkanlığı ve bu yıl 700 adet Afyonkarahisar ve Kütahya’daki şehitliklerdir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti