Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Avukatlar adil yargılamanın teminatıdır” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Avukatlar adil yargılamanın teminatıdır”

Afyonkarahisar Barosu Genç Avukatlar Komisyon üyelerince dün öğleden sonra Baro da düzenlenen basın toplantısında Siirt Barosu’na kayıtlı 35 yaşında hayatını kaybeden Av. Mehmet Nezir Okur’un katledilmesi olayı kınandı

Siirt Barosu Avukatlarından Mehmet Nezir Okur’un katledilmesi nedeniyle Afyonkarahisar Barosu’nun Genç Avukatlar Komisyonunca basın toplantısı düzenlendi.
AVUKATLAR TARAF
DEĞİL YARDIMCIDIR
Baro Genç Avukatlar Komisyonu Başkanı Av. İsmail Tuğral komisyon adına yaptığı açıklamada, kendilerinin genç avukatlar olarak haksızlığa, adaletsizliğe, baskı ve tehditlere karşı dik durmayı ilke edindiklerini dile getirdi. Avukatlık mesleğine ve meslektaşlarına karşı yapılan insanlık dışı saldırıların her zaman karşısında duracaklarını ifade eden Tuğral; “Genç avukatlar olarak bu hususta açılan davaların takipçisi olacak, faillerin en ağır cezalara çarptırılması için çalışmalar yapacağız. Buradan tüm kamuoyuna bildirmek isteriz ki, avukatlar aldıkları davalara hiçbir zaman taraf olmamışlardır. Avukatlar vekildirler, tarafların temsili ve adalet için uğraşırlar. Avukatlar taraflara yardım edenlerdir. Ancak ne yazık ki, işlenen bu meslek cinayetleri, ya avukatların müvekkillerinden, ya da aldıkları davaların karşı tarafından gelmektedir” dedi.
OKUR DA ACIMASIZCA KATLEDİLDİ
Av. İsmail Tuğral, yakın geçmişe bakıldığında dövülen, bıçaklanan, öldürülen, gözaltına alınan, tehdit edilen, evine dahi giderken yolunu değiştirmek zorunda kalan avukat sayısının gün geçtikçe arttığını söyledi. Avukatlara karşı işlenen cinayetleri hatırlatan Tuğral; “Manisa Barosu’ndan merhum Av. Özcan Akçiçek, Afyonkarahisar Barosu’ndan merhum Av. Hüseyin Burhan Hayran, Adana Barosu’ndan merhum Av. Yüksel Pişkin, İzmir Barosu’ndan merhume Av. Jale Soydan, Gaziantep Barosu’ndan merhum İsmail Akkaya’nın acıları yüreğimizde henüz kaybolmamışken, bu acıya 2 Kasım tarihinde bir yenisi daha eklendi. Siirt Barosuna kayıtlı merhum Mehmet Nezir Okur evine giderken arkasından sıkılan bir kurşunla acımasızca katledildi” diye konuştu.
ZORDA KALANA
EL UZATIRLAR
Yargılama faaliyetinin üç ana unsurundan birini oluşturan savunma makamının temsilcisi avukatların hukukun üstünlüğünün, adil yargılamanın teminatı olduğunu kaydeden Tuğral şöyle konuştu:
“Avukatlar, aydınlatanlar, karanlıklara ışık tutanlardır. Avukatlar, zorda kalana başı sıkışana el uzatanlardır. Avukatın uzattığı bu dost eli kırmaya çalışan, bu hain saldırılar bizleri, hiçbir zaman yıldıramayacak, korkutamayacaktır. Bizler meslektaşımız merhum Mehmet Nezir Okur’un katledilmesini şiddetle kınıyor, meslektaşımızın ailesine ve tüm meslek camiamıza başsağlığı diliyoruz.”
Basın toplantısında; Afyonkarahisar Barosu Genç Avukatlar Komisyonu Temsilcileri; Av. Hakan Ayçiçek ve Av. Bekir Arabacı’nın yanı sıra Baro’ya kayıtlı avukatlar da hazır bulundular. >> Burcu AYDIN’ın haberi