Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ayak oyunları döndürüyorlar” – Kocatepe Gazetesi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl
“Ayak oyunları döndürüyorlar”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş tarafından dün haftalık olağan basın toplantısı gerçekleştirildi. Milletvekili adayları ve partililerin de katıldığı toplantıda konuşan Gümüş, birçok konuda serzenişte bulundu. Gümüş; “Biliyorsunuz, seçime çok az bir zaman kaldı. Gündem yoğun. Bunun yanında biz yola çıktığımız ilk gün bir ülkede barış olması için, huzur olması için, insanların birbirlerinin aralarında bir husumet olmaması için o ülkede gerekli olan en önemli şeylerden bir tanesinin adalet olduğunu söylemiştik. Maalesef ülkemiz öyle bir hale geldi ki, belden alta vurmalar o kadar yoğunlaştı ki, insanlar artık birbirlerine husumetle, düşmanca bakar bir hale geldiler. Sayın Genel Başkanımızın ilk gün söylediği gibi bizim amacımız, bu barışı, huzur ortamını sağlayabilmek için bir bayram sofrası edası ile tüm insanları bir sofra altında toplayabilmek olduğunu ifade etmiştik. Ancak, seçim kazanmak için ortada öyle ayak oyunları dönmektedir ki, bunların neticesinde de insanlar arasında sıkıntılar olmaktadır.” dedi.
DAHA ÖNCE 2 DÖNEM ADAY OLABİLDİ
Adnan Çelik’in belgesinin kabul edilmeyişi ile ilgili konuşan Gümüş; “Milletvekili adayları listelerinin kesinleşmesinin son gününde saat 5’e çeyrek kala genel merkezden bana bir telefon geliyor. Telefonda diyor ki, sizin adaylarınızdan Adnan Çelik, diploması uygun bulunmadığından dolayı adaylığı kabul edilmemiştir. Dolayısıyla 15 dakika içerisinde yerine farklı bir aday önerin deniliyor. Adnan Bey adaylık müracaatı sırasında diploma belgesi için Milli Eğitim’e müracaat ettiği zaman Milli Eğitim kendisine bir hizmet döküm belgesi vermektedir. Bu hizmet döküm belgesi ile daha önce Adnan Bey iki dönem milletvekili adayı olabilmiştir. Şuanda aynı belgeyi Yüksek Seçim Kurulu kabul etmiyor ve işin garip tarafı da 15 dakika kala. Burada amaç ne olabilir? Birincisi, ben Ankara’dayım veya başka bir yerde de olabilirdim. Denilecekti ki, İYİ Parti listelerini dolduramadı ve dolayısıyla bunların söyledikleri kadar gücü yok denilecekti. Medeniyet yolunun taşlarını cesur insanlar döşer diyerek çıktığımız bu yolda 15 dakika gibi bir zamanda biz Yüksek Seçim Kurulu’nun çıkarmış olduğu eksikliği tamamladık ve listemizi teslim ettik. Müslüman bir ülkede, bu kadar ayak oyunlarının olduğu bir ülkede seçim güvenliğinden nasıl bahsedebiliriz. Bir abimizin de söylediği gibi, yüzde 99’u müslüman olan bir ülkede seçim sandıklarından oy çaldırtmama derdine düşmüş bir insanlar topluluğu var. Ülkemizin geldiği durum bu.” dedi.
ŞEKER FABRİKALARI MİLLİ DEĞİL MİYDİ?
Liderlerin TRT’ye çıkma oranlarına da değinen Gümüş; “Diğer bir husus, biliyorsunuz Genel başkanımızın söylediği biz iktidara geldiğimiz zaman TRT’yi satacağım demişti. Şuanda TRT’den birçok karşılık verip laf yetiştirme derdine düştüler. Liderlerin televizyona çıkma oranlarına baktığımız zaman, Sayın Cumhurbaşkanı 56 saat, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çıktığı 12 saat, bizim genel başkanımızın televizyonda gösterilme oranı 15 dakika. Genel başkanımız TRT’yi satacağım dediği zaman söyledikleri şey, milli bir kurum nasıl satılır? Şeker fabrikaları milli değil miydi? Türk Telekom milli değil miydi? Bunları satarken hiç millilik gelmedi aklınıza. Kuyruğunuza basıldığı anda milli bir kurumu nasıl satarsınız? Biliyorsunuz genel başkanımızın Gaziantep’de bir mitingi oldu. Bu miting esnasında yolları çöp kamyonlarını çekmek sureti ile mitinge gelişi engelliyorlar. Hangi demokrasiye inanan bir ülkede bir cumhurbaşkanı adayının önü kesilir. Sonra belediye başkanı çıkıp diyor ki, benden özür dilemedi bu rutin yapılan bir şey. Orada herhangi bir şey varsa bile bir Cumhurbaşkanı adayı gelmiş bir kolaylık sağlanması lazım.” dedi.
KİNDAR NESİL YETİŞTİRDİLER
Afyon’da yaşadıkları bir olaya da değinmek istediklerini belirten Gümüş; “Biliyorsunuz biz yeni kurulan bir parti olduğumuz için, daha önceden sandık başlarına sandık elemanı yazamazsınız dediler bize. Bizde bunun neticesinde müşahit çalışmaları gibi çalışmalar yaptık, diğer ittifaktaki partiler ile birlikte çalışmalar yaptık. Geçtiğimiz Cuma günü saat 5’i çeyrek geçe bize bir yazı geliyor. İYİ Parti’nin sandık başlarına görevli yazmalarına hak sağlanmıştır. Pazar gününe kadar süre. Buradaki amaç sandık başlarını dolduramazlar. O kadar güzel bir ülkemiz var ki, insanlar şahsi menfaatleri, şahsi egoları için insanları birbirlerine düşürüyorlar. İnsanlar artık birbirlerine kin ile bakmaktalar. Hangi diyorlardı ya, dindar nesil yetiştireceğiz diye. Bir şeyi başardıkları doğru dindar nesil değil ama kindar bir nesil yetiştirdiler. Halkın teveccühüne herkesin saygı göstermesi lazım. Dün Fenerbahçe kongresinde 20 yıllık bir devir sona erdi. Nasıl ben bu koltuktan gidersem burası batar diyenler gittiyse, 24 Haziran’da da Türkiye’de bir benzeri olacak. Ben gidersem ülke batar diyenler 24 Haziran’dan sonra bir devrin kapandığını görecekler. Türkiye’de tabular yıkılmaya başlamıştır. 24 Haziran’da da bir tabu daha yıkılacaktır” şeklinde konuştu.
HAKKIM GASP EDİLDİ
İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Adnan Çelik, düzenlenen haftalık toplantıda konuşarak yaşadığı olayla ilgili açıklamada bulundu. 1971-1972 öğretim yılında Erzurum Öğretmen Okulu’ndan mezun olduktan sonra Erzurum’un bir köyüne öğretmen olarak tayin edildiğini söyleyen Çelik; “6 yıl öğretmenlik yaptım. Sonra ayrılarak iş hayatına atıldım. 25 ve 26. Dönem Milletvekilliği adaylığına müracaat ederken diplomam zayi olduğu için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne müracaat ettim. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazdığı yazı ile birlikte bu hizmet belgemi göndermiş. Öğretmenlik yaptığım yerleri tayin olduğum yerleri yazarak göndermiş. Geçen dönem diploma istenmesine rağmen bu dönemde sadece öğrenim belgesi istenmekteydi. YSK’nın kararı buydu. Şimdi ben merak ediyorum, öğretmen olan bir kişiden sadece okur yazarlık belgesi istenmesine rağmen bir öğretmenin resmi evrağı, hizmet çizelgesi okur yazarlığın yerine geçmiyorsa bu ülkede adaletten ve demokrasiden bahsedilemez. Ve ben bununla daha önce iki dönem milletvekili adayı olarak CHP’den aday olmuştum. Bana bu bilgi sadece 20 dakika kala YSK tarafından bildirildi. 20 dakikada bu eksikliği gidermek mümkün değil. Bana göre burada asıl amaç İYİ Parti’yi Afyonkarahisar’da seçime sokmamak, dolayısıyla ittifakta olan Demokrat Parti Genel Başkanı’nı da seçime sokmamakla Türkiye’de prestiji daha da zayıflatmaktı. Ama görevlilerimiz gerekeni yaptılar. Ben aday olamadım ama partimiz Afyon’da seçime girme hakkını kazanmıştır. Demokrasinin ülkede işlemesi, daha eşit şartlar altında yapılması gerekirken, bu ağır şartlar altında seçime girmemiz ve hakkımın gasp edilmesi manidardır.” ifadelerini kullandı. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi