Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aynacı, Kadınlara Yönelik Projelerini Anlattı

MHP Bolvadin Belediye Başkan Adayı Derviş Aynacı, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel düzenlenen programda biraraya geldiği Bolvadinli kadınlara planladığı projelerini detaylarıyla anlattı.

MHP Bolvadin Belediye Başkan

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolvadin İlçe Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir program düzenledi. Programa; MHP Bolvadin İlçe Başkanı Mahmut Kızıltoprak, MHP Bolvadin Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üye Adayı Elif Güçlü, Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanlığı Asena Birimi Başkanı Hilal Kalafat, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın eşi Kadriye Taytak ile çok sayıda kadın davetli katıldı. Aynacı ve MHP ekibi ilçede kadın istihdamı yapan işletmelerdeki kadın çalışanlar ile Yaşlı Bakım Evi’nde ikamet eden kadınları ziyaret ederek çiçek verdiler.

“ÜRETEN KADINLAR PAZARI İLE KADINLARIMIZA DESTEK VERECEĞİZ”

Bolvadin Eylül Kafe’de düzenlenen programda konuşan MHP Bolvadin Belediye Başkan Adayı Derviş Aynacı etkinliğe katılan tüm kadınların kadınlar gününü kutladı. Aynacı, “Bütün annelerimizin, bacılarımızın, kardeşlerimizin sadece 8 Mart Dünya bugün değil her günü özeldir ve baştacıdırlar. İnşallah Belediye Başkanı seçilirsem yapmayı düşündüğüm çalışmaları bu vesile ile kadınlarımızla paylaşmak istiyorum. Üreten Kadınlar Pazarı projemizle hanım kardeşlerimizin ev ekonomilerine destek olmalarını sağlayacağız. Bu kapsamda şehrimizdeki kadınlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlayabilecek evde ürettikleri ilçemize özgü yöresel ürünlerin doğrudan müşterisiyle buluşacağı ve tarihi dokunun içerisinde modern bir çarşı yapacağız. Bu proje sayesinde kadınlarımıza istihdam sağlarken aynı zamanda hemşerilerimizin ev ekonomilerine de katkı sağlamış olacağız. Hanım kardeşlerimizin sosyal alanda etkileri artırmak hoşça vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturmak adına da belirli farklı birkaç noktada hanımlar lokali projemizi hayata geçireceğiz. Burada kadınlar çocuklarıyla birlikte vakit geçirebilecekler. Aynı zaman da sporsal faaliyetlerini ve kültürel aktivitelerini huzurla gerçekleştirecekler. Bizlere her zaman destek olan hanım kardeşlerimize hizmet etmek boynumuzun borcudur.” dedi.

“BELEDİYE YÖNETİMİ OLARAK KREŞ YAPACAĞIZ”

31 Mart’ta Bolvadin Belediye Başkanlığı seçimini kazanması halinde kadınlara yönelik planladığı proje ve çalışmalarını anlatan Başkan Adayı Aynacı, sözlerini şöyle tamamladı: “Bolvadinli minik yavrularımız ve çalışan anneler için kreş çok büyük bir ihtiyaçtır bölgemizde bu hizmeti veren anaokullarından başka bir kuruluş yoktur. Belediye olarak bu ihtiyacı gördük ve bu doğrultuda gerekli çalışmaları yaptık, kreş için gerekli projeler çizildi yer tahsisi yapılır yapılmaz projemiz hayata geçirilecektir. Şehrimizin muhtelif yerlerine konulacak bebek emzirme kabinleri ile 2 yaşından küçük çocuğu olan bütün anneler vereceğimiz kart ve şifre ile çocuklarının bütün ihtiyaçlarını bu kabinlerimizde gerçekleştirebileceklerdir. İş hayatına atılmak için yola çıkan kadınlarımıza, 20 bin ile 200 bin TL arasında maddi destek vereceğiz. Esnek geri ödeme seçenekleri ile kadınlarımızın kısa sürede işlerini büyüteceğiz. Tabi eş zamanlı olarak eğitimlerle, iş yönetimiyle, pazarlama ve finansal okuryazarlık konularında da elimizi üzerlerinden çekmeyeceğiz. Kaplıcada indirim ve mahalle halkına özel ücretsiz kaplıca gezileri düzenleyeceğiz. Kadın istihdamı artırılacak, kadınlara iş sahaları oluşturulacak. Kadın Kültür Merkezi herkese hizmet eder hale gelecek.  Genç kızların spor yapmaları için spor kulüpleri ve tesisleri kurulacak.  Kaymak festivali ve kültürel faaliyetler ile kadınlarımızın sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunulacak.” Programın ardından katılan kadınlara günün anısına karanfil ve çeşitli hediyeler verildi.

Aynacı, Kadınlara Yönelik Projelerini Anlattı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti