Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aynı ağacın farklı dalları bir araya geldi

Aynı ağacın farklı dalları bir araya geldi
Aynı ağacın farklı dalları bir araya geldi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Türk Dünyası Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Türkmenistan’ın Bağımsızlık Bayramı Kutlama Etkinliği düzenlendi. Programda konuşan Türk Dünyası Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yrd. Doç. Dr.Soner Sağlam, Türkmence ismi ile Garaşsızlık Bayramı kutlama etkinliğinde aynı ağacın farklı dallarının bir araya geldiğini söyledi

ANS Kampüsü Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen kutlama programına, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren ile Türk Dünyası Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yrd. Doç. Dr. Soner Sağlam’ın yanı sıra AKÜ öğretim elemanı ve öğrencileri katıldı.
“YABANCI OLARAK GÖRMÜYORUZ”
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımız ve Türkmenistan Milli Marşının okunması ile başlayan programın açış konuşmasını Türk Dünyası Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yrd. Doç. Dr. Soner Sağlam yaptı. Yrd. Doç. Dr. Sağlam, “AKÜ Türk Dünyası Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bir dizi faaliyetlerde bulunuyoruz. Geçen senede nevruz gününü kutlamıştık. Üniversitemizde son 2 yıldır yabancı uyruklu öğrenci sayısında büyük bir artış oldu. Sistemde adı yabancı uyruklu öğrenci olarak geçiyor ancak biz sizleri yabancı olarak görmüyoruz. Bu artış ile birlikte birbirimizi tanıma birbirimiz ile kaynaşma ihtiyacı duyduğumuz için bazı etkinlikler düzenliyoruz. Üniversitemizde öğrenim gören Türkmenistanlı öğrencilerde kendi ülkelerinin bağımsızlık bayramı olan Türkmence ismi ile Garaşsızlık Bayramı olan bu bayramı kutlamak istediler. Bugün burada bu sayede aynı ağacın farklı dalları, yani kardeş olan insanlar bir araya geldi” dedi.
333 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ VAR
Bağımsızlık bayramı kutlama etkinliğinde, AKÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Farida Durdiyeva Türkmenistan’ın bağımsızlık tarihi hakkında bilgiler verdi. AKÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Suray Açilova tarafından Türkmenistan tarihi hakkında bilgiler verilirken, Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Aynabat Akmuradova isimli öğrenci ise, “Lebabın Güzeli” isimli şiiri okudu. Etkinlikte ayrıca Afyonkarahisar ili Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu öğrencileri tarafından Kafkas dans gösterisi sunuldu. Türkmen öğrenciler tarafından hazırlanan bir skeç ile Türkmenistan’a ait olan “Küşt Depti” isimli oyun oynandı. Program, Türkmen öğrenciler tarafından sunulan müzik gösterisi ile son buldu.
AKÜ bünyesinde bugün itibariyle 104’ü Türkmenistanlı olmak üzere toplam 333 yabancı uyruklu öğrenci öğrenimine devam ediyor. (Kocatepe Haber Merkezi)