Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayza, doğru bir tercih – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ayza, doğru bir tercih

Ayza Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Turan Demir, öğrencilerin doğru bir tercih yaparak kendilerine en uygun liselere gitmesi gerektiğini belirtti. Demir, Ayza Koleji’nin göreve hazır olduğunu aktardı

TEOG sınavının sonuçlarının açıklandığını ifade eden Özel Ayza Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Turan Demir, öğrenci velilerini uyararak en zor sürecin şimdi başladığını söyledi. Öğrencilerin doğru bir tercih yapması için basın açıklaması yapan Demir, şunları kaydetti: “Öğrencilerin gelecekleri için çok önemli süreçten geçtiğimiz günler yaşamaya başladık. Bu anlamda Ayza Kolejimizde bulunan uzman rehberlik servisimizde bulunan tüm öğretmenlerimiz velilerimizin hizmetindedir. TEOG sınavına girmiş ve muadili puan almış öğrencilerimizin geleceklerini şekillendirmede biz velilerimizin hizmetindeyiz. Çünkü doğru yapılmayan bir tercih kararan bir gelecek demektir. Ayza Koleji, kadrosuyla hedefiyle Afyonkarahisar’da ilktir ve ilk olmaya devam edecektir. Ayza Koleji bu yılda başarı karşılığı çeşitli burslar veriyor. Tercihler doğrultusunda bizlerden yardım alan öğrencilerimiz bu burslardan yararlanabileceklerdir.”
16 TEMMUZ’A KADAR TERCİH
TEOG sınav sonuçlarının ardından TEOG tercih işlemi heyecanı başladığını ifade eden Turan Demir, “ Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel okullar, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminde yapılan merkezî sistem ortak sınavlarındaki derslerin tümünü veya bazılarını esas alarak kendi yönetmeliğine göre öğrenci alabilecektir. 2015–2016 öğretim yılı için özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre 24 Haziran 5 Temmuz 2015 tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabilecektir. Yerleştirme sonuçları aynı öğretim yılı için geçerli olacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir. TEOG tercih işlemleri, 6–16 Temmuz 2015’de e-okul sisteminden alınacak. Yerleştirme işlemleri için tercihler Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 6 Temmuz 2015 tarihinden itibaren 16 Temmuz 2015 saat 13.00’e kadar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecektir. TEOG yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17–21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24–28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos 4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)