Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Eroğlu: DSİ 2011 yılında rekora imza attı

Bu haberin fotoğrafı yok
Bakan Eroğlu: DSİ 2011 yılında rekora imza attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşu Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü 2011 yılında hedeflerini aşarak rekora imza attı” dedi

Sulama, içme ve kullanma suyu temini, enerji ve taşkın koruma alanlarında faaliyet gösteren Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün 2011 yılında 430 tesisi işletmeye aldığını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eeroğlu; “2011 yılı DSİ’nin destan yazdığı yıl olmuştur” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “DSİ ülkemizin en büyük yatırımcı kurumudur. 2011 yılında 430 adet tesisi tamamlayarak hizmete sunmuştur. Bu tesislerin 10 adedi baraj, 25 adedi büyük sulama tesisi, 20 adedi içmesuyu temin tesisi, 9 adedi taşkın koruma tesisi olmak üzere 64 adedi büyük tesislerden meydana gelmektedir. Tarım sektöründe; Bilecik Kızıldamlar, Konya – Derebucak Barajı Gembos Derivasyonu sulaması, Enerji sektöründe; Atasu Barajı, Köprübaşı Barajı ve HES, Borçka Barajı ve HES, İçmesuyu temininde; Ağrı, Şırnak, Muş, Adıyaman içmesuyu temini tesisleri bulunmaktadır. Büyük barajlar ise; Çaltıkoru Barajı, Süreyyabey Barajı, Koçhisar Barajı, Silopi Barajı, Çokal Barajı, Kapıkaya Barajı, Boztepe Barajı, Bayramdere Barajı, İbrala Barajı, Saraydüzü Barajıdır. Hizmete alınan bu tesisler ile; 3,2 milyar m3 su depolanacak, 246.774 hektar arazi sulanacak, 41 milyon m3 içmesuyu temin edilecek ve yılda 843 milyon kwh enerji üretilecektir. Hizmete alınan bu tesislerin başta kendi illeri olmak üzere ülke kalkınmasına büyük katkısı olacaktır. DSİ’nin yanı sıra Özel Sektör tarafından da 94 adet HES’in açılışı gerçekleştirilmiştir. Özel sektör tarafından inşa edilen bu tesislerin yatırım maliyeti 4 milyar TL’dir. 10 mil-yon TL’nin üzerindeki tesisleri Sn. Başbakanımız açmaktadır. 11.11.2011 tarihinde 111 tesis toplu olarak Sn. Başbakanımız tarafından açılmıştır. 2011 yılını, 28.12.2011 tarihinde 91’i açılış, 88’i temel atma olmak üzere 179 tesis için düzenlenen merasim ile tamamladık.Bu doğrultuda 2012 yılı için de DSİ’ye büyük vazifeler düşmektedir. Ülke kalkınması için her geçen gün çıtayı yükselten Genel Müdürlüğümüz 2012 yılı için değişik alanlarda 501 tesisi tamamlamayı planlamaktadır ve bunu başaracak güce sahiptir.” (Kocatepe)