Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Soylu beklenen kararı onayladı

Bakan Soylu beklenen kararı onayladı

Statüsü köye dönüştürülen Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Güney Köyü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayı ile yeniden tüzel kişilik kazanarak belde oldu.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptığı açıklamada, “Sinanpaşa ilçemize bağlı Güney Köyü, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun
onayı ile yeniden tüzel kişilik kazanmıştır. Başta Bakanımız Soylu’ya Bakanımız milletvekilimiz Veysel Eroğlu’na, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’e emek ve çabaları için teşekkür ederim. Hayırlı olsun.” dedi.
6 Aralık 2012 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6360 sayılı “On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”da yer alan “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından tespit edilen 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayım sonuçlarına göre nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin tüzel kişilikleri ilk mahalli idareler genel seçiminden geçerli olmak üzere kaldırılarak bu belediyeler köye dönüştürülmüştür” maddesi uyarınca Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Güney Beldesi’nin de köy statüsüne düşürülmesi kararlaştırılmıştı.


HALK OYLAMASI YAPILMIŞTI
Bunun üzerine o dönem nüfusu 1877 olan Güney Beldesi’nde, 231 nüfuslu Çalışlar Köyü ile birleşme kararı alınarak, Çalışlar Köyü’nde yapılan halk oylaması sonucu “Çalışlar Mahallesi” adı altında Güney Beldesi ile birleşme kararı alınmıştı. Bu kararda 4 Ekim 2012 tarihinde Güney Belediye Meclisi’nce kabul edilmişti. Ancak yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Güney Beldesi’nin statüsü köye dönüştürülerek belediye kapatılmıştı. Köy sakinleri ise karara yasal yollardan itiraz ederek konuyu yargıya taşımışlardı. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.