Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yardımcısı Arıcı’dan Vali Balkanlıoğlu’na ziyaret

Bu haberin fotoğrafı yok
Bakan Yardımcısı Arıcı'dan Vali Balkanlıoğlu'na ziyaret

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makımda ziyaret etti

Afyonkarahisar’da Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Afyonkarahisar Şubesi ve İl Hakem Kurulu Başkanlığı’nca ortaklaşa düzenlenen Hakem Gecesine katılmak üzere İlimize gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve Üst Klasman Gözlemcisi Dr. Abdurrahman Arıcı, beraberinde Türkiye Futbol Federasyonu Hakem Kurulu Üyesi ve 5. Bölge sorumlusu Hazma Işın, Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında kabul ettiler.
Afyon Türkiye’nin termal başkenti
İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ziyaret nedeniyle mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiye’nin Termal Başkenti olan Afyonkarahisar’ın termal ve turistik bölgeleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel açıdan çok zengin bir İl olduğunu söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, son on yılda termal ve turistik açıdan yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler sundu. Oruçoğlu, Korel, İkbal, Anemon ve Güral Termal Otel ve Sandıklı Hüdai, Bolvadin Heybeli ve Gazlıgöl termal bölgeleri dahil olmak termal açıdan yapılan yatırımlar sayesinde Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin termal başkenti olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, bünyesinde 50 binden fazla tarihi eser bulunduran Arkeoloji müzesinin de yerli ve yabancı turistler tarafından gezildiğini söyledi.
Afyon geçiş
bölgesi olarak
biliniyordu
Kültürel açıdan da önemli bir merkez olan Afyonkarahisar’ın, Mevlevilik kültüründe Konya’dan sonra gelen ikinci büyük vilayet olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, 800 yıllık olan ve tek bir çivi dahi çakılmadan yapılan Tarihi Ulu Caminin de yıllara meydan okuyarak dimdik ayakta durduğunu söyledi. Eskiden, Afyonkarahisar’ın sadece geçiş bölgesi olarak bilindiğini, içine girilip gezilmediği için tarihi, kültürel ve turistik mekanlarının pek bilinmediğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, son dönemlerde bu konuyla ilgili çalışmalar yapılarak yerli ve yabancı ziyaretçilerin bölgeye çekildiğini söyledi.
Arıcı Vali Balkanlıoğlu’nu tebrik etti
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun, hiçbir kaynak ve not kullanmadan, hafızasından aktardığı bilgiler karşısında büyük memnuniyet duyan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, görev yerinin tarihi, kültürü, ekonomisi ve turizmi gibi bir çok konuya olan hakimliğinden dolayı Vali Balkanlıoğlu’nu kutladı.
Vali Balkanlıoğlu’nun anlatımının ardından Afyonkarahisar’ın tarihi, turistik ve kültürel mekanlarını çok merak ettiğini belirten Bakan Yardımcısı Arıcı, en kısa sürede Afyonkarahisar’a bir gezi düzenleyeceklerini söyledi. Sıcak karşılamalarından ve misafirperverliklerinden dolayı Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür eden Bakan Yardımcısı Arıcı, Valilik Şeref Defterini de imzaladı. (Kocatepe)