Bakanlık Listeyi Güncelledi. Afyon'dan Hangi Sucukçular Listede?
Tarım ve Orman Bakanlığı gıda ürünlerinde hile yapan firmalarla ilgili listesini güncelledi. Son listede Afyonkarahisar, Kütahya ve Aksaray illerinde üretilen bazı sucuklarda kanatlı eti ve sakatat kullanıldığı tespit edildi. Afyonkarahisar merkezli 6 marka son listede yer aldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı gıda denetimlerinin ardından taklit veya tağşiş yaptığı belirlenen firmaları kamuoyuna duyurmaya devam ediyor.
22 Ekim 2025 tarihli listede sucuk üretiminde hile yapan firmalar yer aldı.
Son yapılan analiz sonuçlarına göre, Afyonkarahisar, Kütahya ve Aksaray illerinde üretilen bazı sucuklarda mekanik ayrılmış kanatlı eti ve sakatat (baş, dil, taşlık) kullanıldığı belirlendi.
Afyonkarahisar merkezli Ertürk Et ve Et ürünleri firmasının ürettiği Afyon Keyf-i Sucuk, Tütüncüoğlu, Soylutürk, Güç Birliği ve Kocatürk gibi markaların ürünlerinde dana eti yerine bu maddelerin kullanıldığı tespit edildi.
İşte Bakanlık tarafından yayınlanan o liste;
Bakmadan Geçme





