Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakanlık, yaban hayvanlarını da düşünüyor

Orman ve Su İşleri
Bakanlık, yaban hayvanlarını da düşünüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, özellikle kış aylarında yiyecek sıkıntısı yaşayan yaban hayvanlarının ve kuş türlerinin zorlu kış şartlarında aç kalmasını önlemek, yerleşim merkezlerine inerek insanlarla olan ilişkilerinin problem oluşturmasının önüne geçmek için yaban hayatına yem takviyesi yapıyor. Yapılan yemleme çalışmaları ile her yıl tonlarca yem yaban hayatıyla buluşturuluyor.
Bu çerçevede 2016-2017 kış döneminde bugüne kadar yaklaşık 180 ton yiyecek ve yem yaban hayvanları için tabiata bırakıldı. Geçen yıl kış mevsiminde ise 330 ton yem tabiata bırakılmıştı.
Yaban hayvanlarına destek için yürütülen bu çalışmalar kapsamında içinde olduğumuz kış mevsiminde 350 ton yem dağıtmayı hedefleyen DKMP Genel Müdürlüğü, bu çalışmayı ülkemizin her yerinde sürdürüyor ve yaban hayvanlarının yanında olmaya devam ediyor.
Yapılan yemleme çalışmaları ile ağır kış şartlarının sonucunda aç kalan hayvanların yerleşim yerlerine gelmelerinin engellendiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Böylece yaban hayvanlarının can ve mal kayıplarına sebep olmaları engellenirken, yaban hayvanları popülasyonu da destekleniyor” dedi.
Vatandaşların çalışmalara katkı sağlaması ile daha çok yol alınacağını ifade eden Prof. Dr. Eroğlu, “Hayvanlarımıza sahip çıkmak, insani sorumluluğumuz olmasının yanı sıra, ülkemizin biyolojik çeşitliliğini korumak bakımından da önemli bir vecibemizdir” ifadelerini kullandı.