Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balkanlıoğlu: Tanıtım bölgeye kazanç olarak döner

Bu haberin fotoğrafı yok
Balkanlıoğlu: Tanıtım bölgeye kazanç olarak döner

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği Encümen toplantısı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar ve Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’nin katılımı ile Kütahya ili Çavdarhisar ilçesinde yapıldı

Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir İl Özel İdarelerinin katılımı ile kurulan ve kuruluş izni Bakanlar Kurulunca onaylanarak 31.10.2009 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği Encümen toplantısı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar ve Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve Birlik üyelerinin katılımı ile Kütahya ili Çavdarhisar ilçesinde yapıldı.
“Önce Türkiye’ye sonra tüm
dünyaya tanıtılmalı”
400 km. boyunca Friglerden kalma eserlerin ağırlık kazandığı birçok tarihi değerimizin olduğu ancak bu tanıtım atağına geçilmeden önce günümüze gelinceye kadar Türkiye’de birçok insanın haberdar olmadığı ve bölgeye artı değer katacak olan bu vadinin tanıtımının bölgeye bir kazanım olarak dönmesinin FRİGKÜM’ün amaçlarının en başında geldiğini ifade eden Afyonkarahisar Valisi ve Birlik Başkanı İrfan Balkanlıoğlu; “Bölgeyi böylece önce Türkiye’ye daha sonra bütün Dünyaya tanıtmak, ziyaretçilerin buraya gelmesini sağlamak, bu ziyaretçilerin gelişi sayesinde sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan bölge halkının kalkınmasına, gelişmesine katkıda bulunmak ana amaç olarak görünüyor. Dolayısıyla üç ilin Özel İdarelerinin bir araya gelerek oluşturduğu bu birlik sayesinde epeyce mesafe alınmış artık bir frig vadisi olduğu frigya kültürünün buralarda kurulup geliştiğini bilmeyen çok az kişi kalsa gerek. İnşallah alacağımız kararlarla sağlayacağımız imkanlarla bu tanıtım atağı ve oradaki bir takım geziye gelen insanların ihtiyaçlarını karşılayacağı konaklama, içme, yol gibi hizmetlerinde sağlanacağı gerek Özel İdarelerimizden gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığından sağlanacak katkılarla daha da ileriye gideceğine inanıyorum” dedi.
“Alt yapıyı oluşturduk”
Eskişehir ilinde göreve başlayalı yaklaşık iki yıl olduğunu ve bu birliğin de kuruluşunun bir yılı geçtiğini ifade eden Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar; “Şu anda birlik olarak gelinen ortamdan son derece memnunum. En azından ben Eskişehir’i biliyorum ama Aizanoi’yi bilmi-yorduk. Burası Roma kenti ama ondan önce burada Frigler de kalmış. Burası Friglerler içinde önemli bir yerleşim yeri. Önce biz kendimiz tanıyalım, sonra Türkiye’ye hemde Dünyaya tanıtırız. Birlik mahalli idare birliği, yasal zemini olan alt yapısı olan bir birlik, çok büyük maddi imkanları olmasa bile bu tür imkanlara her zaman kabul edebilecek. Bunları icraata çevirebilecek bir birlik. Alt yapıyı oluşturduk, yapılan faaliyetlerle de tanıtım açısından epey yol aldığımıza inanıyorum. Bundan sonra inşallah daha ciddi imkanlarla hem tanıtım anlamında hemde frig vadilerinin alt yapılarını iyileştirme anlamında koordine içinde üç ilin bir araya gelmesi ile daha güzel daha verimli çalışmalar yaparız diye düşünüyorum. İnşallah bundan sonra bu emekleme dönemini geçirdik yeni valilerimizin şevk ve heyecanı ile daha fazla mesafeler alırız diye düşünüyorum” dedi.
Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği Encümen üyelerini Kütahya’da ağırlamaktan son derece memnun olduğunu ifade eden Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ise, kendisini ziyarete gelen misafirlerin Kütahya’yı nasıl bulduğunu sorduklarını ve kendisinin de “Ben Kütahya’ya geldiğimde, gözlerimi açtığımda çeyiz sandığının içinde buldum” diye ifade ettiğini açıklayarak; “Hakikaten Kütahya’nın tarihin derinliklerine giden çok ciddi birikimleri var. Kültürü, ekonomik kültürü, siyasi kültürü, birikimleri, folkloru, müziği ve her şeyiyle hakikaten insanı çok etkileyen çok duygulandıran bir bölge. İnanıyorum Kütahya’ya tabi ki elimizden geldiğince bir şeyler vermeye çalışacağız. Lakin Kütahya’nın bize kazandıracağı çok şeyler olduğunu düşünüyorum.” dedi.
“Tarih turizmi daha keşfedilmemiş”
Kütahya Valisi Kenan Çiftçi daha sonra sözlerine şöyle devam etti;“Ekonomik dedim şu anda Çavdarhisar ilçesinde bulunuyoruz. Burası bildiğiniz gibi Dünyanın ilk borsasının kurulduğun yer. Hakikaten buradaki tapınaklarla, Borsa ile yürüyüş yollarıyla, tiyatrosu ve el değmemiş ve günümüze kadarda değerleri saklanan bir bölge. Tabi bunun gibi çok değerlerimiz var. Ama burası Kütahya için önemli. Tabi ki Dünya artık bölgesel destinasyonlar, hatta Ülke destinasyonları çok önem kazanmaya başladı. Biz Eskişehir ve Afyonkarahisar ile birlikte Frig vadisi destinasyonunu öncelikle civarımıza ve büyük illere ve Türkiye’ye akabinde de Avrupa, Asya ve seyahat eden diğer Dünya Ülkelerine tanıtabilirsek burada şuandaki mevcut turizm potansiyelini artıracağına inanıyorum. Artık insanların Dünya’da gezmedikleri sahil şeritleri kalmadı. Ama tarih turizmi daha keşfedilmemiş. Tarih turizminde insanlar tarafından yeni keşfedilmeye başlandığı ve dünyadaki zengin insanların oraları gezmeye başladığı döneme giriyoruz. İşte bu dönemde bizim bu destinasyonu oluşturduğumuz Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya’nın bu pastadan artık payını alması gerekiyor diye düşünüyorum. Bu çerçevede özellikle bizim tanıtım faaliyetlerimizin hem medyada hem internet sitelerinde ve olabildiğince diğer tüm iletişim araçlarında bölgemiz ve Dünya ile bu bölge değerlerini paylaşmamız gerekiyor diye düşünüyorum” Konuşmalardan sonra yapılan görüşmelerde Hüseyin Sarı 2010 Yılı Birlik Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme yapıldı. Frig Vadileri 2. Fotoğraf Yarışmasının, Bisiklet yarışmasının yapılmasına ve bunun yanında Foto safari yapılmasına karar verildi. Koruma Amaçlı İmar Planları Yapımı Konusunun da ele alındığı encümen toplantısında Frig Vadileri Ralli Yarışmasının yapılmasına prensipte anlaşıldığı fakat detayların tekrar görüşüleceği ifade edildi.Toplantıya Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar ve Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, İl Özel İdare Genel Sekreterleri, Encümen Üyeleri, Müze Müdürleri ve ilgililer katıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti