Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Barış Pehlivan Kimdir?

Barış Pehlivan kimdir, nereli, kaç yaşında

Barış Pehlivan kimdir, nereli,

Yaklaşık 3 aydır cezaevinde yatan Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Barış Pehlivan’ın kim olduğu, nereli olduğu, kaç yaşında olduğu merak ediliyor.

Cumhuriyet Gazetesi’ndeki bir yazısında MİT Mensubunu ifşa ettiği gerekçesiyle yargılanan ve ceza alan Barış Pehlivan 5. kez cezaevine girdi. Peki Barış Pehlivan kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne?

BARIŞ PEHLİVAN KİMDİR?

10 Temmuz 1983 tarihinde İstanbul’da doğan Barış Pehlivan, 2011 ve 2020 yıllarında da cezaevine girdi. Barış Pehlivan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Barış Pehlivan 2004 yılında Leman Dergi Grubu’na bağlı kültür sanat dergisi Kaçak Yayın’da muhabirlik yaptı. CNN Türk televizyon kanalında yayınlanan ‘Paranın Seyir Defteri’, ‘Şair Ceketli Çocuk: Kazım Koyuncu’, ‘Nohut Oda Bakla Sofa’ adlı belgesellerde sırasıyla asistanlık, yönetmen yardımcılığı ve editörlük görevlerinde bulundu. 5N1K programı için “Yabancılara Toprak Satışı”, “Şah Mesud Suikastı” gibi dosya ve haberlere imza attı. Karşı gazetesinde köşe yazarlığı yapan Barış Pehlivan Haberleri ve kitapları nedeniyle birçok kez yargılandı, cezaevine girdi.

Odatv.com haber sitesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile birlikte Sızıntı: Wikileaks’te Ünlü Türkler, Mahrem ve Metastaz adlı araştırma kitaplarına imza attı. Üç kitap da yayınlandıkları dönemde çok tartışıldı ve uzun süre en çok satanlar listesinde yer aldı.

BARIŞ PEHLİVAN’IN KİTAPLARI
Sızıntı: Wikileaks’te Ünlü Türkler. 2012 yılında Barış Terkoğlu ile birlikte yazdı.

Mahrem: Gizli Belgelerde Türkiye’nin Sırları. 2015 yılında Barış Terkoğlu ile birlikte yazdı.

Metastaz: 2019 yılında Barış Terkoğlu ile birlikte yazdı.

Metastaz 2 Cendere: 2020 yılında Barış Terkoğlu ile birlikte yazdı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti