Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başarılı Kadınlar İlham Veren Hikâyelerini Anlattı

AKÜ Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce düzenlenen “İş Hayatında Kadınlar ve İlham Veren Başarı Hikâyeleri II” temalı söyleşide kariyerinde başarı elde eden kadınlar gençlere ilham veren hikâyelerini anlattılar

AKÜ Kadın ve Aile

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “İş Hayatında Kadınlar ve İlham Veren Başarı Hikâyeleri II” temalı söyleşi programı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hale Fulya Kalfa, Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Letife Özdemir, Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) Üyesi Balmahmut Mermer firma sahibi Hatice Ayva, AFİKAD Üyesi BTM Sağlık firma sahibi Şükriye Nizamoğlu ile birlikte akademik personel ve öğrenciler katıldı.

“KADININ İŞ HAYATINDAKİ YERİ VE ÖNEMİNE YÖNELİK ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR ”

Programın Moderatörlüğünü yapan İİBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hale Fulya Kalfa, kendisinin de Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinde Müdür Yardımcısı olarak görev aldığını söyledi. Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseden Kalfa, “Ailede kadının rolü, aile olabilme, aile kalabilme, kadının toplumda ve iş hayatındaki yeri ve önemi üzerine hem akademik çalışma sayısının arttırılması hem de topluma katkı sağlayacak faaliyetlerin yürütülmesi ile ilgili çalışmalar ve etkinlikler düzenliyoruz.” dedi.

 

“MERMER SEKTÖRÜNDE KADIN YÖNETİECİ OLARAK ZORLUKLARLA KARŞILAŞTIM”

AFİKAD Üyesi Hatice Ayva, konuşmasında mermer sektöründe bir kadın yönetici olarak karşılaştığı zorlukları anlattı. Ayva, “Markamı geliştirmek için yüksek lisansımı yaptım ve iyi sonuçlar aldım. Aynı zamanda edindiğim insanlar ve dostluklar benim bu sektörde ilerlememe katkı sağladı” dedi. Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ayva, “Öğrencilere tavsiyem okulunuzda olabildiğince etkinliklere katılın.” diye konuştu. Fabrika olarak, kendilerine müracaat eden öğrencileri yetiştirdiklerini söyleyen Ayva, bu sebeple de kendisinin “Kursiyer Hatice” olarak anıldığını ifade etti.

“ÇABALARIMIZLA TÜRKİYE’DE İL PODOLOJİ KLİNİKLERİ AÇILDI”

AFİKAD Üyesi Şükriye Nizamoğlu da hiç bilmediği bir sektöre sıfırdan giriş yaptığını dile getirdi. Sektöre ilk olarak medikal alanda başladığını ifade eden Nizamoğlu, “Bu sektörü öğrenmek için Ankara’ya gittim, ameliyatlara girdim, çıktım ve bu sektörün nasıl olması gerektiğini öğrendim. 2015’ten sonra piyasa kötüleşti ve bizde canlı para arayışına girdik. Bu sebeple başka alanlara yöneldik.” şeklinde konuştu. Medikal sektöründe karşılaştığı ekonomik sıkıntılardan dolayı ‘Ayak Sağlığı’ alanına yöneldiğini söyleyen Nizamoğlu, “Ayak sağlığı firmasını kurunca bir şeylerin eksik olduğunu gördük ve bu alanda devlet kadrosunun açılması gerektiğini düşündük. Ankara’ya ve İstanbul’a gittik. Bakanlıklar ile görüştük ve şu anda ‘podoloji’ ünvanıyla devlet kurumları alım yapmaya başladı. Artık podoloji klinikleri açılmaya başladı. Türkiye’de ilk ayak sağlıyı podoloji kliniği belgemi aldım ve bu belge için 4 yıl çok büyük çaba sarf ettim. Öğrencilere tavsiyem yaptığınız iş ne olursa olsun o işin mutfağına girin ve öğrenmek için çaba sarf edin.” dedi. Söyleşi soru cevap bölümünün ardından sona erdi.