Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Başarılı ve yoğun bir sezon tamamlandı”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Başarılı ve yoğun bir sezon tamamlandı"

Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Rıfat Yağmur geride kalan 2014-15 sezonunu değerlendirdi. Başarılı ve yoğun bir sezonun geride kaldığını belirten Yağmur, Afyonkarahisar’daki basketbolun önemli noktalara geldiğini ifade etti

Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Rıfat Yağmur tamamlanan 2014-15 sezonunu değerlendirdi. Başarılı ve yoğun bir sezonun geride kaldığını belirten Yağmur, “Afyonkarahisar basketbol tarihinin en başarılı ve en yoğun sezonu tamamlandı. Mahalli liglerde 5 kategoride ligler yapıldı. Ligler yaklaşık 6 ay sürdü. Ortalama 500’ü aşkın sporcu bu liglerde aktif olarak mücadele etti. Afyonkarahisar olarak öne çıkan 3 federasyon faaliyetine ev sahipliği yaptık. 3X3 Sokak Basketbol Turnuvası, 12 DABO Türkiye Etkinliği, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Türkiye Basketbol Federasyonu Minikler Türkiye Kamp etkilniği Afyon’da gerçekleşecek. Yabancı antrenörlerin katılacağı kursları ağırlık olarak Amerikalı antrenörlerden oluşacak. Bu grup kamp etkinliği de yine ilimizde düzenlenecek.” dedi.
VARAN 1: SEYİRCİ
FAZLASIYLA CEZA YEDİK
Afyonkarahisar’ın seyirci fazlasından ceza yiyerek para ödeyen bir il olduğunu tarihe geçtiğini belirten Rıfat Yağmur, “Basketbol açısından Afyon bir basketbol ili oldu. Nedeni ise Türkiye fazla seyircisinden dolayı para cezası ödeyen tek il Afyonkarahisar oldu. Önemli bir gelişmedir bu.” ifadesine yer verdi.
VARAN 2:
BELEDİYESPOR 1. LİG’DE
Federasyon’da yapılan statü değişikliğinden dolayı Afyonkarahisar Belediyespor’un 1. lig’de yer alacağını belirten Yağmur, “Afyonkarahisar ilk kez birinci ligde temsil edilecek. Bu da federasyon statüsünün değişikliği ile gerçekleşti. 1. Lig Süper Lig oldu. Afyonkarahisar Belediyespor’un bulunduğu 2. Lig 1. Lig olarak isim değişikliğine uğradı. 3. Lig ise 2. Lig olarak nitelediriliyor.” şeklinde konuştu.
VARAN 3: DİŞBUDAK’I TEBRİK EDİYORUM
Tamer Dişbudak’ın Federasyon Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildiğini belirten Yağmur, “Afyon’da biz bu işi çok istedik. Afyonkarahisar’dan federasyon yönetiminde 1 kişinin olması Afyon basketboluna ve ülke basketboluna önemli katkılar sağlayacağını düşündük hep. Nedeni ise illerdeki basketbolun gelişmesi için mutlaka lobi faaliyetlerinin güçlü olması gerekiyor. Bu nedenle Afyonkarahisar’ın federasyonda temsil edilmesi gerekiyordu. Tamer Dişbudak’ın girişimleriyle girdiği yönetim çok önemli oldu. Zor bir görevi üstlendiği ve başarılı olduğu çin tebrik ederim. Atamalarla filan olmayacak bir iş bu. Kulislerle ve ciddi çalışmalarla olacak bir işti. Tamer bey’de başardı ve kendisini tebrik ediyorum.” diye konuştu.
VARAN 4: İLDEKİ
BASKETBOLUN GELDİĞİ NOKTA
Afyonkarahisar’ın basketbola yaptığı yatırımları aktaran Yağmur, “Atatürk Spor Salonu, Eski SSK’nın bulunduğu yere yapılacak 3 bin 700 kişilik Spor Salonu, yeni komplekste yer alan 2 salon Afyonkarahisar’ın basketbolda geldiği noktayı özetliyor. Temsilcilik olarakta 2 hedefimiz var. 2. Lig’de bayan basketbol takımı ve Bölgesel Lig’de yeni bir erkek takımı kurma çalışmalarımız devam ediyor. Takımları oluşturmak için ilgili kurumlarla görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah bu sezona yetiştirmeye çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.
VARAN 5: BAŞARI
KURUMLARIN BAŞARISI
Afyonkarahisar’da sporla uğraşan ya da gönül veren tüm kurumların birlikte yaptığı çalışma sonucu bu başarılı sezon tamamlandı. Bunlar tek başıma yapılması mümkün olmayan işler. İldeki bazı kurumların bir araya gelmesiyle yapılacak işler. Bizde kurumların birlikte çalışmasını göz önüne aldı ve Afyonkarahisar olarak başarıyı yakaladık.” dedi.
VARAN 6: BELEDİYESPOR AFYON’DA BASKETBOL İLGİSİNİ ARTIRIYOR
Afyonkarahisar’daki basketbola ilginin artmasının Belediyespor’un başarısı olduğunu kaydedenYağmur, “Belediyespor’un Süper Lige çıkma hedefi bizleri mutlu eden bir hedef oldu. Yaptıkları transferleri göz önüne alırsak Play-Off’ları oynayacak bir takım kuruluyor. Ayrıca Belediye’nin başarılı olması ildeki başarıyı ve basketbola ilgiyi artırıyor. Bizde Afyonkarahisar Belediyespor’un yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz.” ifadesine yer verdi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti