Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başarısının sırrı, çok çalışmak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Başarısının sırrı, çok çalışmak

Türkiye genelinde ilk 100 vergi rekortmeninden birisi olan işadamı Asım Kocabıyık, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Kocabıyık, Sinanpaşa’nın Tazlar Köyü’nden İstanbul’a gidebildiğini, memlekete borcunu, çeşitli şekillerde ödemeye çalıştığını söyledi

Borusan Holding Onursal Başkanı ve vergi rekortmeni Asım Kocabıyık, memleketi Afyonkarahisar’da Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Asım Kocabıyık Afyonkarahisar Mikrokredi Uygulaması yetkilileriyle birlikte Balkanlıoğlu’nu ziyaret eden Kocabıyık, Amerika Birleşik Devletleri’ne boru ihraç ettiğini söyledi. Afyonkarahisar’a önemli bir yatırım için hazırlık yaptıklarını belirten Kocabıyık, “Bu devlet sayesinde Tazlar’dan çıkıp İstanbul’a gidebildiysek, fakülteyi bitirebildiysek, bu bizim memlekete borcumuzu ortaya çıkardı” dedi.
YERLİ ARABA YAPILABİLİR
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Asım Kocabıyık’ın otomotiv sanayisinde önemli bir firmanın Türkiye distribütörü olduğunu hatırlatması üzerine “Türkiye’de yerli araba yapılabilir. Ama bu maliyetli bir iş. Büyük firmalarda sadece karbon salınımının düşük olması için 5 bin kişi çalışıyor” diye konuştu.
Bir basın mensubunun “Başarınızın formülü nedir” sorusu üzerine Kocabıyık, “Başarının formülü çok çalışmak, şeffaf olmak, verdiğin sözü tutmaktır. Ondan sonrası Allah’a kalmıştır” yanıtını verdi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise Asım Kocabıyık’ın memlekete birçok hizmetinin olduğunu belirterek birçok hayır işinde ve okulda, son olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde de Kocabıyık’ın isminin göründüğünü kaydetti.
150 BİN LİRA DAHA GÖNDERİLECEK
Ziyarette hazır bulunan Mikrokredi Bölge Müdürü Esra Aynalı ve Mikrokredi Asım Kocabıyık Afyonkarahisar Şubesi Müdürü Hatice Nur Uysal, çalışmaları hakkında bilgiler sundular. Hayırsever İş adamı Asım Kocabıyık’ın hibe ettiği 150 bin TL’lik bütçe ile kadınlara kredi dağıtarak iş sahası kuran Mikrokredi Asım Kocabıyık Afyonkarahisar Şubesinin bugün 713 bayana 806 bin TL’lik kredi dağıttığını belirten Şube Müdürü Hatice Nur Uysal, taleplerin hızla arttığını, kadınların hem aile, hem de ülke ekonomisine ciddi derecede katkı sağladıklarını söyledi. Mikrokredi Asım Kocabıyık Afyonkarahisar Şubesinin çalışmalarını takdir eden İş adamı Asım Kocabıyık ise bu başarıyı yakaladıkları için tüm çalışanlara teşekkür ederek, Şube’ye 150 bin TL. daha kaynak gönderme sözü verdi.
ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI
Ziyaret sırasında, doğduğu Sinanpaşa İlçesi Tazlar köyündeki yaşamından bahseden İş adamı Asım Kocabıyık, babası ile yaptığı çalışmalarından, babasının vefatının ardından çektiği sıkıntılardan ve holdingleşmeye kadar gelen başarı dolu çalışmalarından bahsetti. İçindeki çalışma şevkinin ve heyecanının hiçbir zaman kırılmadığını belirten Kocabıyık, Afyonkarahisar’a yaptığı tüm hayır hizmetlerinde kendisine büyük ölçüde yardımcı olan Vali İrfan Balkanlıoğlu’na da teşekkür etti.
Uzun süren sohbet ziyaretinin ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu, ziyaretin anısına İş adamı Asım Kocabıyık’a üzerinde Utku anıtı figürünün bulunduğu bir plaket ve Bayat el dokuma kilimlerinden hediye etti. Ziyarette İş adamı Asım Kocabıyık’ın eşi Bayan Nurhan Kocabıyık’ta sıcak karşılamalarından dolayı Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür etti. Ziyaret sonunda Hayırsever İş adamı Asım Kocabıyık, Valilik Şeref Defterini imzaladı. (Kocatepe)

“EMRİNİZDE ÇALIŞMAKTAN GURUR DUYARIZ”

Öte yandan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Asım Kocabıyık’ın ziyaretinin başlangıcında Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ile bir süre telefonla görüştü. Balkanlıoğlu, Hacımüftüoğlu’nun İçişleri Bakanı Müsteşarı olacağına ilişkin haberlerin çıktığını belirterek “Sizin emrinizde çalışmaktan gurur duyarız” dedi.