Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Basın demokrasinin olmazsa olmazı” – Kocatepe Gazetesi

Vali Mustafa Tutulmaz 24
"Basın demokrasinin olmazsa olmazı"

Vali Mustafa Tutulmaz 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından olan basının, kamuoyunun en önemli bilgi edinme kaynaklarından biri olduğunu söyledi.
“24 TEMMUZ BASININ  KALEMİNİN YENİLENDİĞİ GÜN”
24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz gününün “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlandığını belirten Vali Tutulmaz, “Özgür basının önemi bundan 111 yıl önce anlaşılarak II. Meşrutiyet ile birlikte Gazeteler ilk defa sansür denetiminden geçmeden yayımlandı. 24 Temmuz bir anlamda gerçek gazeteciliğin başladığı, basının kaleminin yenilendiği gündür. Demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından olan basın, kamuoyunun en önemli bilgi edinme kaynaklarındandır. Demokrasimizin gelişmesi, sağlıklı bir toplumun oluşumu için tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışını hâkim kılmalıyız.” dedi.
“BASIN DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI”
Basının öneminin 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü sırasında birkez daha anlaşıldığını kaydeden Tutulmaz, “Basın, kamu ve toplum vicdanının oluşması, halkımızın haber alma hakkının yerine getirilmesi, mercek tuttuğu toplumsal olaylar ve gündeme getirdiği konular ile kamu görevlilerinin işlerini de bir anlamda kolaylaştırmaktadır. Gelişen teknoloji ve internet kullanımının yaygınlaşması ile değişime uğrasa da yazılı basın demokrasinin olmazsa olmazıdır. Nitekim basının ne kadar önemli bir görev üstlendiğini bizler 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü sırasında görmüş olduk. Bu anlamlı günün basın sektörünün sorunlarının dile getirildiği, basın sektöründe çalışanların özlük hakları, iş güvenceleri ve çalışma şartlarının iyileştirildiği, yerel basında çalışanların da ulusal basında çalışanlar ile aynı şartlara sahip olabildiği bir gün olmasını diliyorum. Afyonkarahisar genelinde görev yapan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, basın sektörüne emek veren, akıl ve alın teri akıtan tüm çalışanlara görevlerinde başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
“BASININ GÜVENİLİRLİĞİ VE TARAFSIZLIĞI BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti. Başkan Zeybek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaptığı önemli hizmetlerle halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden birini teşkil ettiğini belirtti. Basın çalışanlarının, meslek ilkelerine bağlı, doğru, tarafsız, kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemeleri ve basın meslek kurallarının uygulayıcısı olmaları gerektiğini kaydeden Başkan Zeybek, çağdaş bir toplum için basının güvenilirliğinin ve tarafsızlığının büyük önem arz ettiğini söyledi.
Basının kamuoyunu aydınlatma gibi önemli bir görevi üstlendiğini söyleyen Başkan Zeybek, “Basın yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Afyonkarahisar’da ki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların ilimizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır. Basının demokrasinin vazgeçilmezi olduğu gerçeğini, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan menfur darbe girişimi sırasında bir kez daha idrak etmiştir.” diye konuştu.
Demokrasinin temel taşlarından olan ‘Basın Özgürlüğü ‘nün, şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarından olduğunu aktaran Başkan Zeybek mesajının son bölümünde, basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarının ‘Basın Bayramı’nı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Oda Başkanı Serhat Gümüş, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Samet Fidan, İYİ Parti Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Üyesi Alper Yağcı, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin ve Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’de yayınladıkları mesajlarla 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladılar. 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti