• Haberler
  • Genel
  • Basın, KOSGEB desteğiyle çağa ayak uyduracak

Basın, KOSGEB desteğiyle çağa ayak uyduracak

Basın kuruluşlarının KOSGEB kredilerinden faydalanması için Basın İlan Kurumu’nun (BİK), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortak bir çalışma başlattığı bildirildi Basın İlan Kurumu (BİK) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, basın kuruluşlarının kendilerini yenileyebilmeleri ve çağa ayak uydurmaları için destek projesi başlattı. Konuyla [&hellip]

Basın, KOSGEB desteğiyle çağa ayak uyduracak

Basın kuruluşlarının KOSGEB kredilerinden faydalanması için Basın İlan Kurumu’nun (BİK), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortak bir çalışma başlattığı bildirildi

Basın İlan Kurumu (BİK) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, basın kuruluşlarının kendilerini yenileyebilmeleri ve çağa ayak uydurmaları için destek projesi başlattı.
Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı yapan Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Burak Orhan, kurumun gazete ve medya kuruluşlarına çeşitli konularda yardımda bulunduğunu söyledi. Kurumun yeni bir çalışma içerisine daha girdiğini aktaran Burak Orhan, bunun da gazete ve medya kuruluşu sahiplerinin KOSGEB desteklerinden yararlanması olduğunu belirtti. Medyaya katkı sağlamak amacıyla BİK Genel Müdürlüğü tarafından KOSGEB ile ortak bir çalışma içerisine girildiğini bildiren Orhan, “Buradaki amacımız medya kuruluşlarımızın kendilerini yenileme ve geliştirmelerine imkan sağlama isteğidir. Afyonkarahisar’da yayın yapan medya kuruluşlarının da gelişmelere ayak uydurabilmeleri için bu yenileme içerisine girmeleri son derece önemlidir. Gazetelerin kendilerini yenileş-tirmeleri, geliştirmeleri için rekabet ortamı olumlu etki sağlayan bir unsurdur. Yerel medya kuruluşlarının yarınlara daha sağlam girmelerini kurum olarak arzulamaktayız” dedi.
Hangi konularda gazetelerin kendilerini destekleneceği konusunda bir anket formunun hazırlandığını aktaran Orhan, bu ankette medya kuruluşlarının görüşleri isteneceğini söyledi. Kurumun KOSGEB ile girdiği işbirliğinin sonucu olarak 9 Aralık 2011 tarihinde Ankara’da, Rixos Otel’de bir panel düzenlemesi kararının alındığını ileten Orhan, Basın İlan Kurumu’nun organizatörlüğünde yapılacak panele yurt genelindeki medya mensuplarının davet-li olduğunu ifade etti. (Kocatepe)

Kurum, Anadolu’ya yayılıyor

Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Burak Orhan, Kurum olarak Anadolu’ya yayılma politikası yürüttüklerini söyledi. Orhan, “Bundan 1,5 sene önce Türkiye’nin 12 ilinde şubesi olan kurumumuz, 2010 yılından itibaren Anadolu’ya yayılma hamlesi başlatmıştır. Kurumumuzun Genel Kurulu’nun aldığı kararla yeni açılan şubelerimiz ile birlikte sayımız 31’e çıkmıştır. Bu 31 şubeden 6’sının açılma çalışmaları hızla sürdürülmektedir” dedi.

Van’da konaklama çadırı da kuruldu

Basın İlan Kurumu, Van’daki deprem nedeniyle Medya Merkezi’nden sonra konaklama çadırı da kurdu. BİK Şube Müdürü Burak Orhan, basın mensuplarının daima yanında olduklarını söyledi.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme