Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Çoban’dan fedakar mimara teşekkür ziyareti

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,
Başkan Çoban'dan fedakar mimara teşekkür ziyareti

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Mimar Süleyman Bayar’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Başkan Çoban, Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi’nin mimari, statik ve elektrik tesisatı projelerini yenileyen ve fedakârlık yaparak hiçbir ücret talep etmeyen Mimar Süleyman Bayar’a Afyonkarahisar halkı adına teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Ayfer Örten ile gerçekleşen ziyarette Başkan Çoban, ziyaretin anısına Mimar Bayar’a hat tablosu hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Mimar Süleyman Bayar ise Başkan Çoban’a şükranlarını sundu.
AFYONKARAHİSARLILAR
ADINA TEŞEKKÜR ETTİ     
Ziyaret hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Çoban, “Afyonkarahisarımızın ilk İmam Hatip Lisesi malum olduğu üzere Dumlupınar Mahallemizdedir. Bu okulumuz 1965’li yıllardan sonra 1970’li yıllarda halkımızın katkılarıyla tabiri caiz ise ‘derme çatma’ gibi yapılmış bir okul binası. Bugün için her yönden risk arz eden bir bina. Biz bundan iki yıl önce dönemin Valisi, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve Afyon İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıda okulun tüm mimari statik, elektrik tesisat projelerinin Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, inşaat yapımının da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihale edilmesi kararı alınmıştı. Belediyemizde bu işi okul yapmakta tecrübeli olan ve daha önce İbrahim Evren Meslek Lisesi’nin mimari projelerini yaparak büyük beğeni toplayan Süleyman Bayar’a yaptırma kararı almıştık” dedi.
Mimar Süleyman Bayar’dan güzel bir proje yapmasını istediğini ifade eden Başkan Çoban, “Süleyman Bey sağ olsun çok güzel bir proje yaptı. Projenin bedelini tam ödeyeceğimiz sırada “Sayın Başkanım İmam Hatip Lisesi için ben, İnşaat Mühendisi arkadaşım Ali Emre Yılmaz ve Makine Mühendisi arkadaşım Ahmet Koldaş para almamaya karar verdik” dedi. Kendileri Belediyemizden mimari, statik ve elektrik tesisatı için hiçbir ücret talep etmediler. Bende fedakârlıklarından dolayı kendilerini ziyaret ettim. Bu vesileyle bir kez daha tüm Afyonkarahisarlılar adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.