Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Kılçık: Bolvadin keşfedilmemiş bir İlçe

Başkan Kılçık: Bolvadin keşfedilmemiş bir İlçe
Başkan Kılçık: Bolvadin keşfedilmemiş bir İlçe

Belçika Türk İşadamları Derneği üyeleri Bolvadin İlçesini ziyaret etti. Heybeli Termal Tesisleri’nde başlayan gezi ilçedeki çeşitli işyerlerinin ziyareti ile devam etti

“Gerekli tanıtım yapılmamış”
Bolvadin’de büyük bir potansiyelin olduğunu belirten ve bu potansiyelin harekete geçirilmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Betiad yetkilileri, Belçika’da gerçekleşebilecek sektörel işbirliklerine öncülük edeceklerini söylediler. Termal turizm ve seracılık, orman ürünleri, mermer sanayi ve hayvancılık tesislerini de gezen heyet, Avşar Emaye Fabrikasını da ziyaret etti.
Kendilerine Bolvadin ve Bolvadin ekonomisi ile ilgili bilgi veren Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık:“ Öncelikle Bolvadinimiz’e yaptığınız bu ziyaretten dolayı teşekkürlerimi sunuyor ve hoş geldiniz diyorum.
Bolvadin’de pek çok sektörde henüz keşfedilmemiş bir ilçe konumundadır.
Bugüne kadar gerekli tanıtımın yapılamadığı veya yatırımcılarla ilişkilerin düzenli bir şekilde sağlanamadığı için doğal kaynaklar yeterince kullanılamamıştır. Bunlara örnek olarak Termal ürünler, Göl ürünleri (Şark köşesi malzemeleri), Seracılık, Arıcılık, Hayvancılık, Yumurtacılık, Et ve Et ürünleri ile orman ürünlerini gösterebiliriz.
Bu alanlarda Bolvadinli işadamları çaba göstermiş, bazı yatırımlar yapılmıştır. Bu yatırımların teknoloji ile geliştirilerek çok daha büyük pazarlara yayılmasını sağlamak ve hem işadamlarının, hem de ilçemizin kazanmasını arzu etmekteyiz”dedi.
“Yatırımcıları bekliyoruz”
Bolvadin’de ticari anlamda öncülük yapan ve pek çok ilçede bulunmayan iki borsa bulunduğunu ifade eden Başkan Kılçık: “Bunlardan birincisi Ticaret Borsası, diğeri ise Tahıl ve Hayvancılık Borsasıdır. Borsalarımız üreticilerimize yön veren, ürünlerinin değerlendirilmesinde katkısı bulunan kuruluşlar olarak büyük bir eksikliği tamamlamışlardır.
İlçemizde mevcut projelendirilmiş yatırım olarak Organize Hayvancılık Projesi gündemdedir. Bu projenin hayata geçiril-mesi ile ilgili olarak Afyonkarahisar Valiliği başta olmak üzere ilgili kuruluşlarla irtibat halindeyiz. Modern hayvancılık alanında önemli bir atılım olan projenin ülkemizdeki örnekleri hepi-mizin malumudur. Bu amaçla Tarım Bakanlığından arazi satın alınmış, ödemeler yapılmıştır.
Bolvadin’deki bir diğer büyük proje ise Organize Sanayi Projesidir. Kemerkaya yakınında bulunan Bolvadin Organize Sanayi Bölgesinin altyapısı dahil, pek çok işlemi tamamlanmıştır. Teşvik ve vergi anlamında cazip olan Organize Sanayi Bölgesine yatırımcıları beklemekteyiz.
Diğer taraftan Alkaloid Fabrikası kavşağından başlayıp, Develi köprüsü yakınlarına kadar olan bölge Bolvadin ticaret Bölgesi olarak projelendirilmiştir. Burada yapılacak olan yatırımlara Belediye Meclisince çeşitli muafiyetler ve avantaj-lar sağlanmakta, müteşebbis insanlarımız teşvik edilmektedir. Sizler, ülkemizin çeşitli şehirlerinden yıllar önce Belçika’ya giderek, burada başarılı olmuş, yatırım yapmış ve kendinizi ispatlamış insanlar olarak bizlerin gururu oldunuz. Sizleri ilçemizde ağırlamaktan kıvanç duymaktayız. Müteşebbislere belediyemiz mevcut imkanların en büyüğünü sağlamayı amaçlamakta ve bu konuda gayret göstermektedir. Ticari anlamda sağlam birliktelikler oluşturulduğu takdirde hem yatırımcı, hem Bolvadin, hem de ülke ekonomisine çok şey kazandıracağımıza inanıyor, hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.
Toplantıların ve iletişimin dinamik tutulması gerektiğinin altını çizen Betiat üyeleri işbirliğine her zaman hazır olduklarını belirttiler.