Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Basketbol aday hakemlik kursu yapılacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Basketbol aday hakemlik kursu yapılacak

23-27 Kasım tarihleri arasında basketbol aday hakemlik kursu açılacak. Hakemlik yapmak isteyenlerin başvuru tarihi 10 Kasım’da son bulacak

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Basketbol Aday Hakemlik Kursu 23-27 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. 5 gün sürecek olan kursta başarılı olan adaylar Afyonkarahisar Basketbol İl Hakemi olarak göreve başlayacak. 17-40 yaş aralığındaki kişilerin katılabileceği aday hakemlerden öğrenim durumu belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, adli sicil kaydı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden daha önce sporla ilgili hiç ceza almadığına dair yazı, 2 adet fotoğraf, hakemlik yapabilirliği için sağlık raporu istenen belgeler. Belgeleri hazırlayan hakem adayları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne veya Basketbol İl Temsilciliği’ne müracaat edebilir. Yapılan başvurular incelenerek şartları tutanlar kursa başlayacak. Kursta başarılı olanlar da Afyonkarahisar Basketbol İl Hakemi olacak.
“ANTRENÖRLÜK KURSU DA
YAPACAĞIZ”
Afyonkarahisar’daki basketbolu hak ettiği yere çıkarmak adına verdikleri sözü yerin getirmeye başladıklarını belirten Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, “Biz sözümüzü tutmaya başladık. İlk olarak hakem arkadaşlara eğitim semineri verdik. Şimdi hakem kursu açıyoruz. İlerleyen günlerde antrenörlük kursu açacağız, daha sonra Türkiye şampiyonaları alacağız. Bir yıl içinde inşallah bunları da gerçekleştireceğiz. Afyonkarahisar’da basketbolu hak ettiği yere getireceğiz. Şu anda Afyonkarahisar’da ne gözlemci ne de klasman hakemi var. Sadece İsmail Keser var, C Klasman gözlemci olarak görev yapıyor. Seneye de inşallah klasman hakemi ve gözlemci yetiştirerek federasyonda görev almasını sağlayacağız.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)