Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başmakçı birinciliği kimseye kaptırmıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Başmakçı birinciliği kimseye kaptırmıyor

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının açıklamasının ardından, okulların başarı durumları da ortaya çıkıyor

Başmakçı ilçe Milli Eğitim Müdürü Şener Özbay, SBS’de il birincisinin Başmakçı ilçesinden çıktığını söyledi. 4 yıldır il birinciliğinin Başmakçı ilçesine ait olduğunu hatırlatan Özbay, şunları kaydetti:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”İlçemizdeki istikrarlı başarı bu yıl da devam etti. Son dört yılın SBS il birincisi Başmakçı’daki ilköğretim okullarından çıkıyordu. Bu yıl da birinciliğini hiçbir ilçeye kaptırmadık. İlçemiz, 413 SBS ortalaması ile mezun ettiği öğrencilerin yüzde 93’ünü sınavla kayıt yapılan bir öğretim kurumuna göndermeyi başardı. İl başarı ortalamasının 318 puan olduğu 2011 SBS’de Başmakçı ilçesinin ortalama puanının 413 olması ilçede büyük sevinç yarattı. Gelecek yıllarda da aynı başarıyı sürdürmek için gerekli önlemleri şimdiden almaya çalışıyoruz.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Öte yandan Dinar Yeniyol İlköğretimokulu öğrencilerinin SBS’de gösterdikleri başarılar ilçede sevinç yarattı. Okul müdürü Veysel Karaaslan, ilçe birincisinin okullarından çıktığını hatırlatarak, şunları kaydetti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Okulumuzun 7 öğrencisini fen lisesine, 7 öğrencisini askeri liselere, 5 öğrencisini polis kolejine, 10 öğrencisini Anadolu öğretmen liselerine, 41 öğrencisini Anadolu liselerine ve 21 öğrencisini diğer Anadolu türü liselere gönderdik. Bu başarının merkezinde yer alan başta öğrencilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”http://m.kocatepegazetesi.com/”(AA)