Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başmakçı’dan Irak’a bıldırcın yumurtası ihracatı

Bu haberin fotoğrafı yok
Başmakçı'dan Irak'a bıldırcın yumurtası ihracatı

Afyonkarahisar’ın yumurtalarıyla ünlü Başmakçı ilçesinde girişimci Ali Karaca, kurduğu çiftlikte ürettiği yumurtaları Irak’a ihraç ediyor

Karaca, açıklamada, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bıldırcın çiftliği kuramaya karar verdiğini söyledi. Çiftlik için ilk girişimini 2010 yılında gerçekleştirdiğini ifade eden Ali Karaca, şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kurduğum bıldırcın çiftliğim sayesinde Irak’a bıldırcın yumurtası ihraç etmeye başladım. Yurt içi ve yurt dışından da talepler olunca arkadaşlarıma da çiftlik kurması önerisinde bulundum. Şu anda Başmakçı’da günde 2 bin paket bıldırcın yumurtası üretiyoruz. Yurt içi ve yurt dışından gelen talepleri rahatça karşılıyoruz. Tavukçuluk kooperatifi aracılığıyla Irak’a ihracat yapmaya başladık.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Bıldırcın yumurtasının faydaları
Bıldırcın yumurtasının birçok faydası olduğunu, özellikle çocukların bedensel ve zihinsel gelişiminde çok etkili olduğunu anlatan Karaca, şunları söyledi:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Bıldırcın yumurtasının faydaları saymakla bitmez. Bıldırcın yumurtası çocukların iştahlarının artırılmasında, kanser tedavisinde, yaşlanmayı yavaşlatıcı, bağışıklık sistem güçlendirici olarak, kansızlık tedavisinde, astım, bronşit tedavisinde, şeker hastalığında, hipertansiyon tedavisinde ve depres-yon tedavisinde kullanılıyor.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Karaca, Almanya’dan bir şirketle anlaşmak üzere olduklarını ve anlaşmanın sağlanmasıyla bu ül-keye de yumurta ihraç edeceklerini sözlerine ekledi. (AA)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti